"Българска пролет" е първата партия, основа изцяло в социалните мрежи. Това е движение за радикална промяна - така в студиото на Нова телевизия основателят Велизар Енчев представи най-новото политическо движение в България, което най-вероятно в близко време ще прерасне и в партия.

Припомняме, само преди два дни официално във Велико Търново Енчев основа своята партия, с която смята да се яви на предстоящите местни избори през есента на тази година. Преди да стане независим депутат Велизар Енчев влезе в парламента от листите на Патриотичния фронт.

Самият Енчев заяви, че основна цел на местните избори ще бъде да изместят партия ГЕРБ. "В политически план това е най-голямата опасност за България", заяви Енчев и обясни, че според него Бойко Борисов се е върнал на власт, защото политическата култура на българския народ е изключително ниска, а след години на чалгализация българинът е започнал да харесва грозното и изкривеното.

"Ние сме пробивът в системата", уверено заяви Велизар Енчев и обеща, че това, което говорят, това ще правят.

По думите му неговата партия ще води социална, антиолигархически и антиимпериалистическа политика.

По-конкретно мерките, които трябва да бъдат взети според Велизар Енчев са две - да се върне държавата и да се върне моралът. "Ще водим жестока битка срещу неолибералния морал", обеща Енчев, но не влезе в подробности точно какво според него се включва в това определение.

Като пример за провалена държавност депутатът показа Бонова книжка на свой роднина от масовата приватизация през 90-те години. "Това е най-голямата измама в България", повтори Енчев и обяви, че една от първите мерки, които неговата партия ще предприеме, е анулирането на всички сделки от масовата приватизация, там където приватизаторите не са развили предприятието.

"Масовата приватизация това е масова измама и на това трябва да се реагира, заяви Енчев и посочи като пример за лоша приватизация "Нефтохим Бургас", където напълно е приложен моделът на дивашки руски капитализъм.

Според Велизар Енчев държавата трябва да откупи трите електроразпределителни дружества, както е направила това Албания.

По повод на съседните страни и сравнението, което се налага между говоренето на Велизар Енчев и гръцката СИРИЗА, самият той каза, че подкрепя изцяло идеите на СИРИЗА, но не и самата партия, тъй като тези идеи не се изпълняват на практика.

Енчев настоя, че по-добрият пример за добра и националноотговорна политика е премиерът на Унгария Виктор Орбан, който отстоява националните интереси.

Кога ще имаме такъв държавен глава като Милош Земан, който ще посети парада на Червения площад в Москва. Или като Орбан, който заяви, че не го интересуват евродирективите и ще построи АЕЦ, размечта се Велизар Енчев. Споменът обаче, че за това, че сме затворили блокове 3 и 4 на АЕЦ "Козлодуй" доведоха у него само до съжаление.