На следващите президентски избори ще се кандидатирам. Това обяви в студиото на предаването „Тази сутрин” по БиТиВи премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Той обясни, че тогава ще е на възраст, когато ще е дал каквото е могъл в изпълнителната власт и ще се кандидатира за „Дондуков 2” заради играта.

Коментирайки категоричността на ген. Румен Радев, че ще бие Борисов, ако той се кандидатира, лидерът на ГЕРБ подчерта, че Радев много добре знае, че той няма да се кандидатира и затова е такъв бабаит.

Бойко Борисов подчерта, че от сега обявява, че ще се кандидатира за президент на следващите избори, за да не му се задава повече този въпрос. Имал още две години от мандата си и щял да покани реформаторите на среща, защото преди две години са се подписали, че ще се борят за пълен мандат.

Реформаторите се изнизаха през задния вход след среща с Борисов

Реформаторите се изнизаха през задния вход след среща с Борисов

Те се скриха от медиите след 2 часа разговори

Бойко Борисов припомни, че партията му ще обяви кандидата си за президент на 2 октомври. Той се пошегува, че тогава ще е минал ретроградният Меркурий, заради който съпартийците му не искали нищо да започват.

В момента, в който бъде огласена кандидатурата, щели да започнат да се разпространяват и вече готовите рекламни материали за него – картички, плакати, сувенири. От 2 октомври до 6 ноември ще им втръсне на хората кандидатът на ГЕРБ, посочи Борисов.

По думите му партията съществува благодарение на хората.

Помолен да коментира колаж, на който се виждат Йорданка Фандъкова, Цецка Цачева, Румяна Бъчварова и Кристалина Георгиева на фона на президентството и коя от тях е най-подходяща за поста, Борисов заяви, че и на четирите им отива „Дондуков 2”, защото са умни, достойни, доказали се.

Той е категоричен, че БСП нямат кандидат – от тази партия нямало нито един човек, който да става и затова търсели да извадят един човек от армията. Ако се справел, щели да кажат – той е нашият кандидат. Ако не се справи, щели да се разграничат от него.

На изборите ще се преброим, категоричен е Борисов. Той обясни, че знае целия репертоар на социалистите. После щели да кажат, че ген. Румен Радев не е бил техният кандидат, а бил на инициативен комитет.

По думите му Радев е бил добър в армията и авиацията. Винаги съм го слушал и сме взимали решения след неговите разговорите, обясни Бойко Борисов.

Гледам го как се гърчи, как искат да го правят политик, а той не може, заяви той за Радев. Ген. Румен Радев му напомнял за Бриго Аспарухов, когато го пуснали за кмет на София, за да издигнат генерал срещу генерал. След загубата не се чул месеци наред.