През тези години на съвместна работа с господин Борисов до 2001 се обръщах към него с „господин главен секретар", до днес - с „господин кмете", надявам се от утре с „господин премиер".

С тези думи председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов даде думата на Бойко Борисов при започването на официалната пресконференция на партията в НДК.

Искам да благодаря на всички, които гласуваха за нас. Искам да уверя тези, които не са гласували, че ние ще стараем да водим такава политика, която да е за всеки българки гражданин, бяха първите думи на Борисов.

Още в началото на изказването си той се обърна специално към българските мюсюлмани.

Искам да кажа специално на българските мохамедани, на българските мюсюлмани да не се подвеждат и да спрат да се поддават на тези, които си играят с техните гласове. Всички български мюсюлмани трябва да се чувстват защитени, категорично заяви Борисов и добави - те ще имат своето място в политиката.

Ще обвиня лично всеки, който повдигне въпроса за етническата карта, че работи за нея, каза още той, като подчерта, че не желае повече този въпрос да бъде повдиган. Ние се отнасяме еднакво добре и с християните, и с мохамеданите, и с всички етноси, които са в България, добави той.

Понеже на няколко пъти побеждаваме, но бяхме подценявани, надявам се, че днес ще замълчат,обърна се задочно към опонентите си от БСП Борисов.

При тази победа трябва да замълчат поне за един ден, каза още той. При този резултат сме уверени, че хората искат промяна. И ние сме длъжни да я осигурим, добави той.

Една година да помълчат, докато им оправим бакиите, допълни лидерът на ГЕРБ. По думите му, не може за 4-5 месеца да се направят чудеса, но от ГЕРБ не са и обещавали такива.

Както и по-рано подчерта, Борисов посвети победата си на своя дядо.

44-та година моя дядо са го убили като куче на 16 септември Днес, когато ги детронирам, го посвещавам за него, заяви той.

Лидерът на ГЕРБ категорично отказа да отговаря на въпроси за бъдещ кабинет, министерски постове и коалиции.
Борисов подчерта, че иска да изчака окончателните резултати от изборите. Въпреки това той отбеляза, че още от утре ще започнат разговори с партиите от център дясно, които са преминали 4-процентовата бариера.

Лидерът на ГЕРБ очаква подривни действия от страна на победените БСП и ДПС. Ние знаем, че те са се подготвили да започнат подривни действия срещу управлението на страната ни, посочи той.

Лидерът на ГЕРБ очаква подривни действия от страна на победените БСП и ДПС. Ние знаем, че те са се подготвили да започнат подривни действия срещу управлението на страната ни, посочи той.

Ние тръгваме на сляпо, коментира още лидерът на ГЕРБ. По думите му не се знае с колко е ощетена държавата, не се знае какво е състоянието на бюджета.

При този резултат аз нямам право да оглавя правителство, каза още той.

Борисов не даде еднозначен отговор той ли е новият премиер на страната. Той обаче вече е небелязан първите задачи на новото дясно управление.

Първата е законът за София и кофинансиране на завода за боклук. Борисов обеща 505 от ДОД на софиянци да отива за бюджета на столицата. По думите му, ще се преразгледа назначаването на Иван Искров като шеф на БНБ.

Станишев си игра със страха на пенсионерите, господин Доган си игра със страховете на мюсюлманите - това им изигра лоша шега. С тези думи Борисов обясни резултата на двете партии. Победата на ГЕРБ според него не се дължи на личната му харизмата.
10 г. да си влюбен в един човек, ще го разлюбиш, смята Борисов и допълни: „ А и Цецо е красив".

Борисов обеща нов избирателен закон. Според него МВР, ДАНС и прокуратурата веднага трябва да се заемат с изборния туризъм. В противен случай, според него „ Ще станем за смях на Европа". ГЕРБ ще преразгледа и заменките.

Борисов е поличиш поздрави за победата от канцлера на Германия Ангела Меркел, председателя на парламентарната група на ЕНП Джоузеф Дол, председателя на ЕНП Вилфред Мартенс и френския президент Никола Саркози.