Това е началото на края на ГЕРБ, продължение на сегашната линия в президентската институция. Послушни хора, които ще изпълняват само една воля.

Така лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира обявената кандидат-президентска двойка на ГЕРБ – Цачева и Манушев.

По думите й Борисов ясно е дал да се разбере, че ако бъде избрана тази двойка, да не си и помисля да прави различна политика от тази на премиера и външния министър. „Тоест – ще слушат”, категорична бе тя.

„От думите на премиера става ясно, че по метода на изключванвето, Цачева е най-малко нужната му”, каза също Корнелия Нинова и допълни, че победата на Румен Радев и Илияна Йотова е абсолютно видима.

„Нашата кампания ще бъде позитивна и ще предлагаме алтернативата, защото тяхната двойка представлява статуквото, нищо по-различно. Ще бъдат послушни и ще изпълняват всичко, което им се каже”, каза още лидерът на БСП.

Според Нинова Цачева е Плевнелиев второ издание, но в рокля.

Унизително е, по думите й да издигнеш президент и вицепрезидент по метода на изключването. Томислав Дончев и кметовете са му нужни, поради своите качества и издига най-малко значимото за ГЕРБ и за държавата - Цецка Цачева, коментира лидерът на левицата.

Нинова подчерта, че е толкова без значение кой издига ГЕРБ, че дори Борисов обърка името на вицепрезидентта си – вместо Манушев, Милушев.

Тя посочи още, че Цачева олицетворява зконодателната власт, а НС е с най-нисък рейтинг.

От своя страна кандидаетът за вицепрезидент на БСП Илияна Йотова отбеляза, че вече е с една крачка пред Манушев – председателят Нинова знае името ми, намеквайки за грешката на Борисов.