Огромни спекулации по темата с бюджета! Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция след заседание на Изпълнителната комисия на партията, излъчвана на страницата му във "Фейсбук".

Нинова: Безпринципен сбор и интереси свалиха кабинета

Нинова: Безпринципен сбор и интереси свалиха кабинета

За социалистите предсрочни избори са най-тежкият и неприемлив вариант

"Възложихме на нашите депутати - ние имаме много забележки по този бюджет, имаме много по-добри предложения - днес изтича срокът, направете ги. Нека обществото да знае какво сме предложили, колко по-добри неща. Но Изпълнителната комисия ви задължава, ако те продължат както по казуса със Северна Македония да се държат арогантно, да сочат друг с пръста - колкото и да е нефелен, лош този бюджет, счупващ държавата, но той ще се използва от вашите опоненти да ви обясняват, че едва ли не затова сте ги свалили, за да останат пенсионерите без пенсии, полицаите без заплати, военните без оръжие... То нищо такова няма в бюджета, но за да няма каквато и да е спекулация, ако не приемат нашите предложения, ако не се се вслушат в разума, говорете и с другите политически партии и влезте. Нека внесат 2 точки в дневния ред - Северна Македония и Албания, и приемането на бюджета. Още утре да ги внесат", каза Борисов

Само ГЕРБ и ДПС са предложили промени в актуализацията на парите за ДОО

Само ГЕРБ и ДПС са предложили промени в актуализацията на парите за ДОО

Срокът бе до снощи, 22 юни

Той призова депутатите от ГЕРБ: "Приемете бюджета, дори лошия бюджет, но го приемете, за да не може да се спекулира".

Борисов посочи също, че вотът на недоверие срещу правителството е минал не заради ГЕРБ, ДПС или който и да било, а защото самата управленска коалиция се е счупила.

"Обвиненията й в корупция, лъжи, задкулисие, и то брутални. Просто, като слушах Гроздан Караджов, като слушах оня от отсрещната сграда, става въпрос за президента Радев - и се разплащал с фирми, ми те говорят в прав текст за корупция. И те искат да се наметнат с наметалото "борси срещу корупцията" - точно обратното", подчерта той.

Караджов даде на прокуратурата доклада за пътните ремонти

Караджов даде на прокуратурата доклада за пътните ремонти

Той разпореди на ДНСК да провери на място и по документи всички проблемни пътни участъци

Във връзка с обявеното вчера от него решение ГЕРБ да подкрепи даването на зелена светлина за преговорите за членство на РСМ в ЕС, Бойко Борисов отбеляза: "Ние решихме вчера заедно с цялата парламентарна група да дадем зелена светлина на Северна Македония. Очаквахме днес, без игрички и хитрости, това да влезе в пленарна зала, да не си играем с комисии и протакане. Това е жизнено важно за Западните Балкани."

Лидерът на ГЕРБ посочи още, че френското предложение за урегулиране на казуса ни със Северна Македония дава възможност да се стартират преговори. "Да, и в протокола има неща, които не са уточнени, и това е въпрос на време. Но младите, следващите поколения знаят, че България не е причина за спирането на Северна Македония и Албания", допълни той.

Кирил Петков: Маските паднаха, омръзна ми от страхливци

Кирил Петков: Маските паднаха, омръзна ми от страхливци

Той се надява в най-скоро време НС да вземе решение по темата за РСМ

Борисов заяви също, че от сутринта премиерът Кирил Петков обяснява, че днес едва ли не това не може да се случи.

"Обвинения - кой страхлив, кой смел. Приемам, че ние сме страхливите, той е смелият, той е героят. Нека влязат в парламента, нека дадат те предложението, нека изцяло успехът да е техен, нека да ми стоят пред къщата, да ме наричат предател. Но ние знаем като партия, че това е най-доброто за България, за съседите, за Балканите, за Северна Македония и трябва да се възползваме от френското председателство. И да го направим днес. Умолявам ги - спрете да изричате квалификации! Вие сте смелите, вие сте готините, вкарайте го в зала и отидете - вие ще оберете успеха, аплодисментите на целия Европейски съвет. Аз да имах такава опозиция, щях да карам сигурно 50 години премиерство", подчерта Бойко Борисов.