Очаквах го. Това заяви лидерът на ГЕРБ в първия си коментар след прогнозите резултати от изборите. Въпреки това той подчерта, че е очаквал по-висок резултат.

По думите му, при „толкова много манипулации на вота"  ГЕРБ са постигнали максимата.

Попитан за коментар за даваните до момента резултати на ГЕРБ от социологическите агенции, Борисов заяви: Както винаги съм казвал - не ги слушайте. Благодаря на тези, които се опитваха да дадат реална оценка, каза още той.

Борисов посочи, че посвещава победата на дядо си. Искам да я повета на дядо ми, който са го убили на 9 септември, каза още той.

На въпрос дали е готов да поеме премиерския пост в страната лидерът на ГЕРБ отговори: Ако ми предложите друг вариант....

Попитан дали резултатът на ГЕРБ е повлиян и от скорошните изказвания на лидера на ДПС Ахмед Доган, Борисов заяви: От 10 г съм в политиката, хората ме познават. Част от тях ме познаваха като главен секретар, като кмет. Така, че каквото ще каже Доган или Станишев е без значение.

Благодаря на тези, които гласуваха, надявам се колегите от БСП този път да признаят победата ни, добави той.

Само ги съветвам друг път да не ни дразнят, че не е била съкрушителна победата. Ако и сега тази победа не им е съкрушителна и кажат, че пак са победили, вече не знам какво ще правим, продължи коментарът на лидера на ГЕРБ към опонентите му.

На въпрос дали е склонен да покани Синята коалиция за партньор, Борисов заяви, че „тези дни предстоят разговори, на които сините ще бъдат поканени".

Изборният туризъм тежи изцяло на управляващите, отбеляза още Борисов по повод евентуалните манипулации на вота. Това не е демокрация, не е Европа, категорично заяви той.