На Станишев бих задал един въпрос: Как е възможно всички медии да показват, че има начини за купуването на гласове, а ДАНС и МВР да не могат да разкрият нито един.

Това каза пред журналисти столичният кмет и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от БТА. За мен единственото обяснение е, че гледат да ги прикриват, допълни той.

Борисов посочи, че при условие, че един месец министрите не са ходили на работа, трябва да си върнат заплатите.

"И днес си отмениха заседанието на Министерския съвет", допълни той.

"Станишев панически иска в тези два-три дни да обяснява, че държавата е наред, за да може да дезертира от властта.
В момента те имат изгода да ги няма. След два-три месеца с купените от тях медии, ще започнат да обясняват, че ние сме се провалили", посочи Борисов.

Според него, причината за това е бюджетният дефицит от 160 млн. лв., който до края на годината ще стане 2-3 милиарда.

Затова и премиерът не ходи на дебати - виждате, че всички пропорционални и мажоритарни кандидати участват в дебати по медиите.
Станишев не участва в нито един. Цветан Цветанов го издирва, Мартин Димитров също, обясни столичният кмет.

Когато аз се кандидатирах за втория мандат на кмет се явявах на всички дебати.
Иска да се явява с лидери - много е малък, за да иска дебат с мен. Обикновено малките партии искат дебат с големите, подчертава лидерът на ГЕРБ.

След като казва, че Синята коалиция ще се върне чрез нас във властта, защо не се яви на дебат с тях - да им обясни това и да им каже колко са лоши, но явно го е страх, каза още Борисов.

Бойко Борисов заяви, че с изказванията си от тази сутрин премиерът Станишев се е опитал да му припише всички грехове на Костов.

"Факт е, че по мой адрес Станишев не казва нищо, което да не сме изпълнили или направили, а само ми приписва Синята коалиция, посочи Борисов.

Костов:
Борисов да мисли за коалиция.
                       Още...

Виждате как се чисти София, фирмите инвестират в техника и ще стане още по-чисто. Два месеца след правителствения кризисен щаб всичко си е нормално и криза няма. Станишев я инспирира и после се опитва да ми говори за това, посочи още Борисов.

"Станишев няма как да се измъкне от клопката на Доган - от това което той наговори, и сега говори само за Банкя. Когато той е бил там, аз бях в Пловдив. Просто хората там не го искат. Защото не говори за това, че е освиркан във Варна и на Околчица. Той отиде в Банкя да създаде проблем и да се говори след това за него", каза Борисов.

Ако сме едно с Костов и ние трябваше да влезем в Синята коалиция, посочи още лидерът на ГЕРБ. "Станишев обаче прави следната хипотеза - ако примерно на нас и на "Синята коалиция" не ни стигнат гласовете какво ще се случи.

Ако хората отредят да е така - какво правим - оставяме държавата без правителство? Тогава ще седнем със Синята коалиция и ще им дадем нашата програма. Ако искат - ще работим заедно, ако не или се опитват да ни извиват ръцете - няма да правя коалиция. Станишев обаче отсега знае, че ще бъде в коалиция с ДПС, каза още Борисов.