От Силистра министър-председателят Бойко Борисов поздрави прокуратурата и службите за свършената работа и изрази недоумение от голямото "радиомълчание" на другите институции в България по въпроса. Премиерът коментира темата за разкритата група за шпионаж в страната.

"За пореден път се налага да се обявяват за нежелани руски дипломати и с вчерашната операция отново се обръщам към техните ръководители - да спрат да шпионстват в България. Дружбата си е дружба", добави Борисов.

Нашето евроатлантическо партньорство е незаобиколим фактор и затова и методично, при всеки един случай, твърдо ще отстояваме националната си сигурност и независимост, увери Борисов. 

Министър-председателят посочи безспорната евроатлантическа ориентация на страната ни и напомни за огромната работа, свършена от правителството за диверсификация в сферата на енергетиката и на военната техника.

Имаме готовност да произвеждаме български ваксини, доволен Борисов
Обновена

Имаме готовност да произвеждаме български ваксини, доволен Борисов

В нова фармацевтична база ще се произвеждат до 7000 ваксини на час

В Силистра Борисов посети възстановения ферибот, благодарение на който тежкотоварният трафик беше изведен извън града - нещо, за което години наред живеещите в Силистра настояваха. "Това, което поехме като ангажимент, вече е факт", изтъкна Борисов и напомни, че преди да бъде възстановен фериботът, над 200 тира минаваха през града всеки ден.

Министър-председателят специално благодари на румънската страна и изрази надежда, че след възстановяването на ферибота, ще се постигне съгласие и по темата за изграждането на още един мост на р. Дунав. 

Борисов обърна внимание, че транспортният коридор по оста Юг - Север е от голямо значение за целия регион и е важно той да бъде активно развиван. Министър-председателят посочи още, че за цяла Северна България изграждането на АМ "Хемус" също е ключово и затова правителството неотклонно следва изпълнението и на този поет ангажимент.

Гешев: Дейността на руското разузнаване у нас е замразена от година
Обновена

Гешев: Дейността на руското разузнаване у нас е замразена от година

Главният прокурор отказа да разкрие имена

Малко по-късно премиерът посети новоизградена детска градина в Дулово. 

Проектът е на стойност над 2,2 млн. лв., като допълнително по линия на Министерството на образованието и науката са отпуснати 150 000 лева за оборудване и обзавеждане.

"Градината в Дулово я правим за децата, за всички, които живеят тук - мюсюлмани, християни, да имат най-доброто", подчерта Борисов. 

Новата детска градина е с капацитет за 100 деца. Училището в Дулово, където се обучават 850 деца, също е ремонтирано, а по линия на МОН са осигурени и средства за изграждане на площадка за безопасност на движението по пътищата.