Столетницата се отказва от преговорите с АБВ. Това съобщи неочаквано лидерът Корнелия Нинова след днешното Изпълнително бюро на БСП.

Припомняме двете формации се сближила силно, след като и БСП, и АБВ харесаха генерал Румен Радев за кандидат-президент.

В името на голямата цел - сваляне на кабинета - от БСП преглътнали коментари за това, че генерал Радев бил предложен от АБВ и други анализи от последно време за общата кандидатура.

БСП днес загуби изборите, категоричен Калфин

БСП днес загуби изборите, категоричен Калфин

Още е твърде рано да имаме единна и ясна позиция

Червените са ядосани, че много условия се поставяли от АБВ и на твърдението, че двете формации не били равнопоставени.

Няма да се превръщам в Бойко Борисов и да позволя да ми се извиват ръцете, увери Корнелия Нинова. Генерал Радев е кандидатура на БСП, подчертава тя.

От АБВ разпространиха предложения на БСП проект за коалиционно споразумение

Генерал Радев ще бъде издигнат от червената партия, подкрепена от широка коалиция. В четвъртък той ще представи програмата си в читалището в ж.к. Младост пред разузнавачи и патриотични организации. Срещата ще е в 18.30 часа.

Засега генерал Радев имал широка обществена подкрепа. Ако искат, АБВ можели да се включат в този формат, били добре дошли, както се изрази Нинова.

Азбукарите от медиите щели да научат скъсването на сътрудничеството. Причината за раздора било предложеното коалиционно споразумение от хората на Георги Първанов.

Номинацията на ген. Радев е червена лампа, категорична Боряна Димитрова

Номинацията на ген. Радев е червена лампа, категорична Боряна Димитрова

Определи като фиктивна деполитизацията на Българската армия

Не приемаме, че сме равнопоставени, посочи червеният лидер. Социалистите били против идеята на азбукарите за президентска република. Не били съгласни коалицията да се управлява от двама съпредседатели. Коалицията трябвало да се оглавява от червената партия.

Имаме своята тежест в обществото, подчерта Корнелия Нинова. Предложенията на азбукарите не отговаряли на разбиранията на столетницата за коалиционна култура. Иначе Нинова е убедена в победата на генерал Радев.