Четирима членове на секционни избирателни комисии (СИК) Ардино са се отказали в последния момент. На тяхно място ще бъдат назначени нови хора, съобщи председателят на РИК-Кърджали Антоанета Юрукова.

Изборния ден в 9-ти кърджалийски избирателен район тук започна нормално, увериха от РИК, цитирани от Дарик.

В 7 часа са отворили врати всичките 499 секционни избирателни комисии в областта. Близо 4 хиляди са членовете в тях, които ще обслужват гласоподавателите през целия ден.

10,23% е избирателната активност към 10 часа
Обновена

10,23% е избирателната активност към 10 часа

Почти 700 хил. души са гласували за президент и вицепрезидент

Право на глас в област Кърджали за избор на президент и провеждането на референдума имат 260 584 гласоподаватели.

Шест от Секционните избирателни комисии са подвижни. В тях гласа си ще могат да подадат хора с двигателни проблеми, подали предварително искане в РИК - Кърджали. Четири от подвижните секции са в Ардино и по една в Кърджали и в Черноочене.

Предвидени са и 4 секционни избирателни комисии в болнични заведения на областта. От РИК потвърдиха, че такава със сигурност е открита в болницата в Момчилград, но все още нямаха информация за ситуацията в болниците в Кърджали и Ардино и психиатрията в областния град.

Другото интересно за изборите в Кърджалийско е, че за първи път тук ще могат да гласуват машинно 15 326 избиратели, а това ще стане в 15 секционни избирателни комисии в областта. 13 от тях са в Кърджали и две - в Ардино.