Държавният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев отказа да стане депутат на мястото на Делян Добрев, предаде БНР.

Това е поредният отказ за народен представител от 29-и хасковски многомандатен район.

Преди д-р Кунчев от депутатско място се отказаха и бившият заместник областен управител Валентин Ангелов и Жечо Станков, който в момента е заместник-министър на енергетиката.

След държавния здравен инспектор в листата следват директорът на Националния исторически музей д-р Бони Петрунова и заместник-председателят на Общински съвет-Хасково Митко Полихронов.

Припомняме, на 10 април беше приета оставката на Добрев, която той решил да подаде заради "поредната фалшива новина", с която чашата на търпението му преляла.

Политиката е мръсна работа, убеден Делян Добрев

Политиката е мръсна работа, убеден Делян Добрев

Той нямал свой имот, живеел под наем при майка си срещу 1200 лева месечно

Това обаче не беше първият път, когато депутатът подаде оставка - след скандала "Хасково гейт" той хвърли оставка, но тя не бе приета, като областните структури на ГЕРБ се мобилизираха, а Добрев имаше категоричната подкрепа и на бившия вече председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. От тогава може да се цитира репликата на Цвета Караянчева: "Ние Делян няма да си го дадем, защото какво ще стане с всички нас".

След като на 1 октомври 2017 г. Делян Добрев заяви, че ще напуснеполитиката на следващия ден - 2 октомври 2017 г., стана ясно, че той още не е депозирал оставката си. Това стана малко по-късно, но на 4 октомври мнозинството отхвърли заявеното от Добрев желание да напусне 44-ия парламент.

Депутатите приеха тази оставка на Делян Добрев

Депутатите приеха тази оставка на Делян Добрев

"Той е едно момче с честен поглед", изтъкна Георги Марков

По-късно съдиите в Конституционния съд определиха като противоконституционно решението на депутатите от 4 октомври 2017 г. да отхвърлят подадената оставка от депутата Делян Добрев, но той така и не напусна парламента.

Поводът за оставката беше "Хасково гейт" - скандал за връзки и влияния в хасковската община, след като през септември 2017 година ГЕРБ свалиха доверието си от кмета Добри Беливанов, издигнат с подкрепата на Делян Добрев.

След като от ГЕРБ се отрекоха от Беливанов, хасковският кмет се обърнасрещу Делян Добрев и го обвини, че кадрува в общината и региона. Скандалът бе активно подет и от депутата и острие на БСП Елена Йончева.

Делян Добрев отново подаде оставка

Делян Добрев отново подаде оставка

След поредната фалшива новина чашата на търпението му преляла