Не следва Народното събрание да се делигитимира и да се превръща в гумен печат на указите на президента, настоя председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова пред медиите след втория Председателски съвет за днес.

Тя отказа да коментира дали Ива Митева е скъсала проекта за решение за оттеглянето на Пламен Николов.

По думите на Атанасова все пак ИТН няма да влязат в пленарна зала. За да се излезе от този правен тупик, от ГЕРБ държат на своето становище какво трябва да се гласува.

Депутатите си почиват, втори Председателски съвет за днес умува

Депутатите си почиват, втори Председателски съвет за днес умува

Заради липса на кворум, НС не освободи от мандата Пламен Николов

Атанасова предупреди, че страната е в политическа, но навлиза и в конституционна криза. С присъствието си в зала ИТН могат да помогнат на собствената си кандидатура да излезе от ситуацията в целия процес, каза тя. Ако няма решение, процедурата няма да бъде завършена и всички считат, че президентът не може да издаде указ за втори мандат, изтъкна Атанасова.

Според нея "доскорошните партньори на ИТН си вадят мръсното бельо на показ". "На практика стана ясно едно - ГЕРБ, колкото и да беше обявявана за токсична и каква ли още не партия, в пленарната зала се оказа, че без нейното присъствие и гласуване нито едно решение не може да се вземе от това НС", категорична бе Атанасова.

Тя отправи медиите да задават въпросите си към ИТН, които са забъркали цялата конституционна каша.