Особено остро лидерът на ДПС Ахмед Доган коментира етническото говорене по време на кампанията.

Различни субекти, които се мислят за интересни и които провокираха етноговоренето, да не си ми се правят на месии в това отношение, няма да стане, заяви по време на пресконференцията в НДК лидерът на ДПС.

Той препоръча наблюдателите, които са в България от НАТО и ЕС да следят с особено внимание това проявление и етническия въпрос у нас.
Не заплашвам никого, но по този начин не можем да продължим", допълни Доган и подчерта, че страната е изправена пред сериозно изпитание, а трябва да държавнически подход.

„Страната е изправена пред сериозно изпитание, трябва държавнически подход. И ако не се намери формула най-оптимална за страната, нещата могат да бъдат тъжни.
Аз не съм оптимист, когато стремителното начало се съчетава с месиански пристрастия.", коментира още Доган.

Той още веднъж повтори, че не е оптимист за предстоящата една година управление. Едно е да искаш, друго е да го направиш, трето е да ти го признаят, заяви Ахмед Доган, коментирайки желанието на Борисов да управлява страната.

В същото време Доган посочи, че ще е доволен Бойко Борисов да стане премиер.

Постигнахме най-висок резултат от 19 години насам и бележим растеж от 20%.
Това каза лидерът на третата политическа сила ДПС Ахмед Доган в началото на пресконференцията си в изборния ден.

"Искам да благодаря на целия партиен актив, на младежката организация и всички наши избиратели от всеки район. Въпреки всичко ДПС се представи изключително добре", каза Доган.

Той посочи резултатите на своята партия вътре в страната от 500 000, което е било и целта на партията, а като се прибавят и гласовете от чужбина - подкрепата ще мине 600 000.

Ахмед Доган добави, че няма да се учуди ако ДПС стане и втора политическа сила след окончателните резултати. „Не го казвам с удоволствие, но все пак го подчертавам", посочи Доган, като подчерта, че тези резултати са прецедент и то за партия, която е била 8 години на власт.

Доган подчерта и факта, че въпреки че цялата кампания е била насочена срещу ДПС и така е било през последните 20 години, тази година са били минати всякакви граници.

ДПС беше основната мишена на всички партии - и от ляво, и от дясно, и от центъра, Всеки искаше да си мие ръцете с нас - някои спечелиха, някои загубиха.
И макар това да се случваше в последните 20 години, но сега мина всякакви граници. Ние сме достатъчно силни, сплотени, единни. ДПС издържа и ще издържи на всички изпитания
", коментира Доган.