"Ангел Джамбазки става за кмет на София, защото в България някои смятат, че можеш да правиш избори, като тръгнеш да атакуваш персонално личния си противник, да вадиш някакви компроматчета, без да излизаш по същество и да докоснеш съществените проблеми на града."

Това коментира вицепремиерът, военен министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов пред БНТ по повод предстоящите на 27 октомври местни избори.

Ангел Джамбазки влиза в битката за София
Обновена

Ангел Джамбазки влиза в битката за София

Каракачанов е на мнение, че кандидатурата му е силна

Джамбазки става и за президент на следващите избори, тъй като навърши 40 години. Работата на един политик е да бъде подготвен, защити Каракачанов кандидатурата на заместник-председателя на ВМРО за кмет на София. По думите му на хората им е омръзнало джавкането между полиците, но един политик или управник няма нужда да бъде ляв или десен, а да знае как да реши проблемите на хората.

От своя страна кандидатът на ВМРО Ангел Джамбазки коментира, че кметското място на София е от огромно значение и е много важно.

Без всяко съмнение в града има проблеми за решаване. "Аз се кандидатирам за кметските избори, за да стана кмет. Не участваме в уредени мачове, а да решим въпросите в Столичния общински съвет, които не са решени", подчерта Джамбазки.

Кога умира демокрацията: като плюят върху нея - отговорът на Джамбазки

Кога умира демокрацията: като плюят върху нея - отговорът на Джамбазки

Обвинява зелените, германските християндемократи и социалистите

Според него не става въпрос само за жълтите павета в центъра на столицата, а за всичките ѝ квартали. Ако получа доверието на софиянци и стана кмет, ще започна да работя още от първия час, закани се евродепутатът.

Той е готов да се откаже от евродепутатското място, ако спечели местните избори. Джамазки смята, че има тежки тумори и много проблеми, които все още не са решени. Едни от туморите на града са циганските гета, "Топлофикация", "Софийска вода" и др.

Джамбазки настоява за ред в града с камери за видеонаблюдение, както и да бъде защитен интересът на хората.

Джамбазки твърдо за смъртното наказание

Джамбазки твърдо за смъртното наказание

Насилниците да са с доживотен затвор без замяна, предлага евродепутатът

Според Каракачанов всеки един вид избори имат отношение към управлението. Политиката се прави реално, а не от кръчмата. Когато някой върши работа, хората го виждат, а не когато се плюе, посочи вицепремиерът.

По отношение на предсрочното освобождаване на австралиеца Джок Полфрийман от затвора, Джамбазки надоумява как може Българският хелзинкски комитет (БХК) да защитава убиийците. Според него БХК се опитват да превземат политиката. По думите на Джамбазки освобождаването на Полфрийман е наглост и нахалство.