Притеснявам се, че в последните седмици г-жа Манолова говори само за обществени поръчки и се притеснява, че те се правят сега. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова в отговор на изявлението на Мая Манолова за обществените поръчки за електробусите, тролеите и трамваите. 

Фандъкова поясни, че обществените поръчки са средството, с което може да се реализират обектите на града. Аз друг законов начин не знам, но ако г-жа Манолова знае друг, нека да го каже, подчерта столичният кмет.

Очевидно не е информирана за условията и сроковете по оперативните програми, защото ако се съобразяваме с изборите, това означава да лишим града от тази огромна възможност. Това са 217 млн. лв., които ние успяхме да защитим по оперативната програма, изтъкна още Фандъкова.

Тя е категорична, че лобира за софиянци и за по-чист въздух.

Манолова "поставя в плик" фирмата, която печели една от "бързите поръчки" за електробуси

Манолова "поставя в плик" фирмата, която печели една от "бързите поръчки" за електробуси

По думите й става въпрос за непрозрачно харчене на огромен ресурс

Искам да успокоя г-жа Манолова, че протоколите и приключването на тези поръчки, за които говори ще бъдат със срокове по времето на новоизбрания кмет.

Фандъкова е притеснена от факта, че с подобни приоритети може да се блокира развитието на града и да се загубят европейски средства.

Столичният кмет уточни, че за някои обществени поръчки все още няма кандидати, затова тя няма как да знае кой ще участва, а още по-малко и кой ще спечели.

Тя заяви, че за някои от поръчките, за които има отворени документи влизат и представители на БСП, с които Манолова работи. Затова Фандъкова посъветва те да я информират.

"Ако наистина искаш да развиваш града трябва да имаш и информация и знания за това как се прави", завърши тя.

Общинските съветници на ГЕРБ в СОС обвиниха Манолова в некомпетентност

Общинските съветници на ГЕРБ в СОС обвиниха Манолова в некомпетентност

Заради изнесените данни за обществените поръчки