БСП, и президентът се опитват да прикрият акция срещу демократичния процес в страната с опит да бъде подменено законно избрано правителство, което има конкретна програма за изпълнение, която най-вече дава видими резултати, коментира пред НоваТВ депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски.

Той обясни, че който иска да управлява, трябва да предложи високо компетентни, образовани и почтени хора. "Това е видно от управлението на ГЕРБ в големите градове, където живеят интелигентни хора и те преизбират тези власти, защото видимо там, където се създават конкретните условия за бизнес и развитие, резултатите са налице".

"Там, където навремето им се предлагаха магистрали, които те критикуваха, казваха, че не ядат асфалт - там изоставането е видимо. България ще стане нормализирана европейска държава, когато във всички области приемат това, което създадоха София, Пловдив и Варна", добави Гърневски.

За критиките на президента, че българската демокрация губи позиции и свободата на словото е обект на преследване, депутатът от ГЕРБ допълни, че "речта на г-жа Нинова по време на Конгреса и вчерашната реч на президента са недвусмислени - грубо посегателство върху разделението на властите в страната".

"И от трибуната на НС беше направен невероятен натиск срещу независимата съдебна власт, прокуратура, следствие. Президентът вчера също си позволи да препоръчва на прокуратурата къде да ходи и какво да прави", коментира Спас Гърневски.

Каракачанов: Речта на Радев е война на институциите

Каракачанов: Речта на Радев е война на институциите

Преговорите не са започнали, не знам в чия полза е подобно твърдение

България има нужда от силна лява алтернатива, а дали БСП може да бъде единствената такава, ще видим, но на този етап е. Президентът не е заявил, че ще създава политически проект, коментира депутатът от БСП Кристиан Вигенин.

"Президентът, описвайки какво не е наред в страната ни и какво би трябвало да бъде, по-скоро би подкрепил политическа алтернатива, която да промени това. БСП се разпознава като част от такава алтернатива. Не казвам, че говори за БСП, но не смятам, че това е елемент на конфронтиране с БСП", обясни той.

Според него, "в този вакуум, който се създава в момента, нарастващият брой на хора, които декларират , че не са решили за кого да гласуват, възможно е да се появи нов проект, който, ако е близък до идеите, които споделя президентът, а те не се различават толкова много от това, за което ние се борим и визията, която приехме, да, това би било една по-голяма силна алтернатива, която е нормално президентът да подкрепи".

"Президентът не е заявил, че той ще създава политически проект, както се опитват някои да вменяват, а формалната подкрепа. Така, както не харесва това, което прави ГЕРБ, нищо не пречи да хареса това, което една или друга партия предлага", добави той.

"Президентът в своята реч вчера описа много обективно ситуацията в страната. Нараства усещането, че има нужда от промяна в страната", коментира Кристиян Вигенин.

Илиян Василев: Радев направи гаф, даващ основания за импийчмънт

Илиян Василев: Радев направи гаф, даващ основания за импийчмънт

С твърдението за Ф-16…

Припомняме, вчера президентът Радев, в речта си по отчета за втората година от своя президентски мандат, отправи остри критики заради решението за започване на преговори със САЩ по офертата за закупуване на Ф-16 за българските ВВС.

Припомняме, правителството поиска от Народното събрание мандат за преговори с правителството на САЩ за сключване на договор за придобиване на нов тип боен самолет.

На 16 януари депутатите дадоха мандат на кабинета да преговаря със САЩ за закупуване на изтребител.

Срещу избора на комисията и начина на провеждане на процедурата се обявява не веднъж държавният глава Румен Радев, който я определи като "триумф на лобизма и финал на автокрацията за 2018 г."

Андрей Райчев не вижда президента в нов политически проект

Андрей Райчев не вижда президента в нов политически проект

Според Румяна Коларова държавния глава е влязъл в синхрон с БСП