Управляващите лъжат, че минималната работна заплата ще скочи от 270 лв. на 290 лв. от април догодина.

Тази позиция изрази лидерът на БСП Сергей Станишев, помолен да коментира изказване премиера Бойко Борисов от тази сутрин.

Според него такова нещо не е заложено в макрорамката за следващата година. Според Станишев бюджет 2012  е поредният бюджет на мизерията.

В проектобюджета няма увеличение на минималната работна заплата, няма увеличени на всички пенсии, заяви той.

Нови и нови хватки гледат как да орежат, в това число и майчинските, и всички други разходи, категоричен е Станишев. Той припомни, че предишното правителство в знак на солидарност с хората и заради стъпващата криза е намалило с 15% възнагражденията си, намалени са били и заплатите на членовете на политическите кабинети и политическите лица в изпълнителната власт.

Бойко Борисов като дошъл на власт, по думите на Станишев, не само, че рязко увеличил полетите на правителствения хеликоптер в страната, но и увеличил своята заплата и на министрите с 15 %, защото намалението на заплатите, които са направили лидерите на тройната коалиция било популизъм.

Станишев се съмнява и че правителството е изпълнило обещанието си да не плаща кафетата и минерални води при официални посещения от държавни средства, а от личния джоб на съответния министър, който посреща официална делегация.