Президентът Румен Радев да покани лидера на БСП Корнелия Нинова до 26 юли 17:00 часа да представи името за кандидат премиер. Ако това не стане - да прекратят мандата на 47-ото НС и да обявят насрочване на парламентарни избори.

Това обяви депутатът юрист от ГЕРБ Радомир Чолаков на пресконференция на партията. 

БСП ще държи мандата до 15 август

БСП ще държи мандата до 15 август

Отваря се процедура в НС за избор на нов председател на КЕВР

Мотивът му за това решение е, че БСП, в които е мандатът за съставяне на кабинет, извършва хаотични движения, които поставят цялата система на България в риск.

Извършени са 4 закононарушения за последните 24 часа, едното е установено от КС (председателят на КЕВР Светослав Тодоров се оказа назначен незаконно - б.р.). Нужни са бързи действия за възстановяване на конституционния ред в страната, обясни Чолаков. 

ГЕРБ иска Нинова да върне мандата и Радев да насрочи избори

ГЕРБ иска Нинова да върне мандата и Радев да насрочи избори

Коалицията няма да направи правителство, а симулира правителство

По думите на Десислава Атанасова третият проучвателен мандат се протака. От един изтекъл запис на ДБ, които направиха среща на парламентарната си група да обявят настоящата политическа ситуация и да търсят индулгенция се вижда, че ако ще правят КПКОНПИ бухалка, и те искат да участват.

Бих попитала демократите от социалистическа България, - от днес ги наричам така, обясни тя, защото подкрепиха текстове, какво планират. 

Рашков задраскан като шеф на КПКОНПИ в чернова на ИТН

Рашков задраскан като шеф на КПКОНПИ в чернова на ИТН

Това е чернова с искания от "Има такъв народ", това не значи, че ще бъдат приети

Има парламентарно крило на ПП и Лена Бориславова, цитира тя Христо Иванов. Ако някой си направи бухалка от КПКОНПИ, друг иска да участва тази бухалка и да я контролира по време на избори - цитира тя Христо Иванов и го призова да обясни отношението на Тошко Йорданов.

Това бе обявено от бившия министър на правосъдието и борец за съдебна реформа Христо Иванов (министър на правосъдието във втория кабинет на ГЕРБ - б.р.). 

Христо Иванов очаква късо съединение във всеки един момент

Христо Иванов очаква късо съединение във всеки един момент

Проблемите продължават да са между ПП и ИТН

Припомняме, че на 18 юли държавният глава Румен Радев връчи третия, наричан още кризисен, мандат на четвъртата по големина парламентарно представена политическа формация - БСП, след като "Продължаваме промяната" не успя да събере подкрепа за второ правителство с техния мандат, а от ГЕРБ/СДС върнаха мандата на място и без да се опитат да сформират правителство.

Миналата година при предсрочните избори, БСП отново беше избраната от президента партия за съставяне на кабинет.

Веднага лидерът Корнелия Нинова започна консултации за съставяне на правителство, като вчера такива бяха проведени и с независимите депутати. Именно вчера обаче Нинова обяви, че ще е нужно явно повече време. Това стана паралелно обаче с обявяването на решението на Конституционния съд за нелегитимния избор на шеф на КЕВР. В момента би трябвало да тече процедура по съгласуване на цените на природния газ за август месец, но в последните няколко месеца КЕВР утвърждава текущите цени със задна дата, което предизвиква сериозен стрес и недоволство у бизнеса.

Днес стана ясно и че ДАНС е предала на прокуратурата документи за закупките, които прави "Булгаргаз" на природен газ, които представляват риск за националната сигурност. Премиерът в оставка Кирил Петков е в Азербайджан, за да договаря допълнителни количества азерска газ.