Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха минути преди 20 часа тази вечер. Срещата се проведе отново при пълно мълчание и без коментари пред медиите. Това съобщава БНТ. 

Преговорите този следобед продължиха близо шест часа.

От пресцентровете на партиите уведомиха, че отговорът на въпроса ще има ли правителство ще стане ясен утре в 12 часа, когато номинираната за министър-председател Мария Габриел се яви пред президента Румен Радев с папката с първия мандат.

"Преговорите ще продължат още този следобед и вие ще бъдете информирани, когато имаме яснота по позициите. Всичко ще стане ясно в следващите 24 часа", увери Габриел.

Преговорите продължават, Мария Габриел обеща яснота до 24 часа

Преговорите продължават, Мария Габриел обеща яснота до 24 часа

Габриел дава още малко време на ПП-ДБ

Припомняме, че в понеделник от името на мандатоносителя Мария Габриел прие мандата от държавния глава Румен Радев, заяви намерения за публичност, откритост, споделена отговорност и равнопоставеност и поиска допълнителен разговор, за да запознае президента с намеренията. "Уважаеми господин президент бих искала да ви помоля да споделим няколко допълнителни информации с вас", посочи Мария Габриел. След това Радев благодари на медиите и срещата остана закрита.

На "Дондуков" 2 дойдоха с 15 минути закъснение Мария Габриел и Николай Денков, целият преговорен екип на ГЕРБ - Деница Сачева, Теменужка Петкова, Рая Назарян, както и Кирил Петков от "Продължаваме промяната". Разнородният състав на делегацията също е многозначителен сам по себе си отново.

С 15 минути закъснение Мария Габриел взе мандата

С 15 минути закъснение Мария Габриел взе мандата

На "Дондуков" 2 дойдоха и Николай Денков, и Кирил Петков

Час преди връчването на мандата публичното пространство се изпълни с възможни и "изтекли" списъци на състава на правителството.

Припомняме, че реално има пълно разногласие - според заявките на ГЕРБ не е постигнато съгласие за участието им във властта и съответно отговорността, т.е. за министерските постове, а според ПП/ДБ - несъгласието се дължи на отказа на ГЕРБ да подпишат Споразумението, което гарантира продължаването на реформите в съдебната система, започването на реформата в службите и назначенията в регулаторите.