Няколко десетки хартиени фенери полетяха над Народното събрание надписани с призив за оставка на правителството на Пламен Орешарски. Този път инициативата бе на театрали и хора на изкуството, обявили се в подкрепа на Ранобудните студенти.

Около стотина актьори, режисьори и студенти от НАТФИЗ се събраха в градинката на „Кристал", след което заедно потеглиха към парламента, където блокираха движението и пуснаха в мрачното небе над София фенерите.

Един от най-активните протестиращи срещу кабинета „Орешарски" още от началото на лятото - актьорът Ивайло Захариев обяви, че фенерите са символ на „огъня на промяната" и имат за цел да „запалят" още повече съмишленици.

Сред театралите, поискали оставка на сегашното управление, бяха двама от най-видните родни режисьори Александър Морфов и Теди Москов, както и актьорът и режисьор Ивайло Христов и активният в публични дебати напоследък Стоян Радев, както и Евгений Михайлов. Актьорите Теодор Елмазов, Силвия Лулчева, Стефания Колева, Деян Донков, Валери Йорданов, Мариан Бачев, както и по-младите Радина Кърджилова и Гергана Плетньова и други също се включиха в акцията. Събитието уважиха и проф. Георги Близнашки и Найо Тицин.

След като надписаха фенерите и ги пуснаха в небето, студенти и театрали за кратко блокираха кръстовището пред Ректората, а след това се насочиха с възгласи „Оставка" към сградата на НАТФИЗ. Там се чуха викове „Всички комунисти вън" и „Ние сме с вас", а почти всички присъстващи се подписаха и в гражданска подписка против учредяването на новата националистическа партия.