Преподавателят във Философския факултет на Софийския университет проф. Александър Димчев призовава колегите си да подадат колективно оставка във вторник, на заседание на факултетния съвет.

Димчев посочва това в писмо, публикувано в профила на Ранобудните студенти във фейсбук. По този начин според професора преподавателите ще окажат подкрепа на студентите.

"Драги колеги, може би сте получили оправдателното писмо на Л .Г.- подписано с професор? - срам ме е от такива гнусни послания. Може би сте видели новото лицемерно послание на ръководството на СУ - недостойно и толкова йезуитско", заявява той.

Предложението му е следното - „Нека да защитим тези млади и чудесни деца. Това ще стане с колективна оставка на колегите, които ги подкрепяме - от ФФ. Оттук са тръгвали промените. Нека да не се страхуваме - за нашия хляб. Това е моето послание. То ще трябва да се случи във вторник на заседание на ФС".

Аз ще си подам оставката като преподавател, категоричен е проф. Димчев. Поемам всички рискове. Нека да го направим всички", допълва той и призовава декана на Философския факултет доц. Денков да покани и ректора на Софийския университет проф. Иван Илчев.