За втора сутрин главната сграда на СУ осъмна с вериги. За bTV  един от новите окупатори на Ректората разказа, че днес все пак допуснати в сградата има - двама изпитващи и онези, които се явяват на изпит за съдии по вписванията. Персонал обаче няма да влиза и днес.

Стана ясно, че засега новите окупатори не са решили дали да допускат студентите
за всеки изпит
през стартиращата от утре редовна зимна сесия.

Окупаторите обаче намекнаха, че едва ли ще постигнат консенсус, за да разрешат подобно нещо.

Окупаторите на Ректората изгониха и служебната охрана
Още...

Недоволните младежи подчертаха, че между тях  няма разделение. На въпрос дали са
прави Ранобудните студенти, че окупацията е изчерпан модел окупаторите отвърнаха, че не формата, а формированието е изчерпано.

По думите на един от окупаторите новото превземане на Ректората работи. Като доказателство за това той изтъкна вчерашно интервю на Сергей Станишев по темата за новата окупация, като лидерът на столетницата „ не знаеше просто какво му се случва". Станишев да очаква нови дози потрес, заканиха се окупаторите.

Междувременно един от неформалните лидери на Ранобудните студенти, Борис Рангелов, коментира, че подкрепя всяко гражданско усилие, свързано с провокиране на гражданска активност. Той поясни, че няма разделение между Ранобудните и те оставят всеки
сам да прецени дали да се присъедини към новите окупатори.

Рангелов обяви още, че според него негативите, описани в новия евродоклад, са признаци за предсрочни парламентарни избори.