Ректорът на Софийския университет професор Иван Илчев се срещна със студентите, окупирали висшето учебно заведение, а след това заяви, че окупацията е от не повече от 10 души.

Искам да ви кажа, че вътре в Университета има не повече от 10 души, от които не всички са студенти в Софийския университет. Един от тези трима, с които се видяхме, единият е завършил университета преди две години, тоест не е студент, другият е учил в Англия и само един, всъщност, се оказа, че в момента е магистър в Университета, заяви Илчев пред БНР.

Ректорът подчерта, че няма намерение да подава оставка заради окупацията.

Тези десет души ли. Недейте така, моля ви. Имаме общо събрание през март. В правомощията на общото събрание, това е по правилника на университета, е това да стане на общото събрание. Освен това, те поискаха моята оставка като резултат от интервюто ми в "Труд" преди два дни, в което, между другото аз два месеца и половина не съм казал и дума против акцията на студентите, бях много внимателен, накрая казах, че е направена изключително непрофесионално. Това е, поясни той.

По думите му това, което се случва, е реално шантаж, който си играе със съдбата на хиляди студенти.

Припомняме, рано тази сутрин стана ясно, че е организирана окупация на СУ. Окупацията е извършена от група, която е различна от Ранобудните студенти.

В същото време студенти от Историческия факултет на Софийския университет "Свети Климент Охридски" се събраха в подлеза на университета, за да изразят недоволството си от повторното окупиране на сградата на Ректората.