"Демократична България" изпреварва ДПС и се доближава до БСП, като става претендент за третото място. За това, че се доближаваме до третото място в българската политика вече показва дълбоко преструктуриране в българския политически живот.

Това заяви съпредседателят на Демократична България Христо Иванов пред БТВ за предварителните социологически проучвания от предсрочните избори.

Броене до последен глас: Под 1% разлика за първото място

Броене до последен глас: Под 1% разлика за първото място

Драмата за всяко едно място

ДБ заложили на активна и позитивна кампания с много силна вътрешна конкуренция. Ние доказахме, че можем да бъдем екип от силни лидери и това много добре се харесва от хората, смята съпредседателят на обединението.

Иванов увери още, че не е имало конфликт в коалицията.

За мен ключът е, че започва да се оформя силна, ориентирана около център-дясно формация, ориентирана към Европа да гарантира движението на България напред, категоричен бе Иванов. ДБ получили на кредит този резултат, но могат да бъда благодарни и задължени на хората за доверието към обединението. В многообразието, динамиката и конкуренцията най-активната кампания бе нашата. Ако успеем да надградим това, то започва да се появява в страната стабилен гарант за амбициозното развитие, посочи Христо Иванов.

Трябва да се формира експертно управление и ключът е да се намери начин да се легитимира с нещо допълнително - консенсусът за дълбока реформа в правосъдието, подчерта Христо Иванов. Трябва да свършим една голяма работа, ако искаме да кажем на нашите избиратели, че вървим напред, настоя той.

Избираме Народно събрание за втори път 2021 г.
на живо

Избираме Народно събрание за втори път 2021 г.

Избирателната активност към 16 часа - 27,20%