"Всеки от нас носи част от съдбата на целия български народ и трябва да поеме отговорност както пред себе си, така и пред своите съграждани". Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова след като упражни правото си на вот на днешните избори 2 в 1 - за избор на президент и за народно събрание.

Тя призова да се гласува активно, защото "само така ще преодолеем вота под строй". Вицепрезидентът благодари на изборната администрация за доблестта да осигурят честното провеждане на изборите въпреки опитите за манипулации в последния момент.

Припомняме, часове преди Деня за размисъл ЦИК прие да бъдат броени 100% разписките от гласуването.

По думите й с гласа си тя е подкрепила проекта, в който всеки българин има своето достойно място. Гласувах да продължи решителната битка с беззаконието и корупцията. Гласувах да си върнем самочувствието на българи и младите хора да виждат перспектива в родината. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, след като упражни правото си на глас в изборите за президент и вицепрезидент и за Народно събрание.

Илияна Йотова очаква след изборите стабилно правителство от подготвени и грамотни хора, а не "калинки". Сред първите приоритети според вицепрезидента са справянето с пандемията от Ковид-19 и социалните и икономическите последствия от нея.

"Служебният кабинет успя да запази трудния баланс - запазване живота и здравето на хората и нормалното функциониране на държавата. Второ затваряне на държавата няма да преживеем, това ще е тежък удар върху малкия и средния бизнес", изтъкна Йотова.