Председателят на Народната партия "Свобода и достойнство" (НПСД) Корман Исмаилов разкри в Кърджали, че в региони, където ДПС има доминираща роля, се оказва натиск върху хората, които не подкрепят движението, предаде БГНЕС.

"Натискът се изразява предимно върху бизнеса на хората ни по места, заплахи спрямо отделни хора, близки, семейства и т.н.", посочи Исмаилов.

Исмаилов регистрира в РИК листата на новата партия, на която сам е водач.

Лидерът на партията, създадена след гръмкото оттегляне на Касим Дал от ръководството на ДПС, каза още, че по време на кампанията за предстоящия вот няма да се интересуват "толкова от опонентите, колкото от гласовете на избирателите".

Исмаилов подчерта, че за НПСД най-големият противник ще бъде мисленето в стил "който не е с нас, е против нас", както и подмяната, и лъжата. "Защото народните представители от Кърджали досега не бяха функция на избирателите, а на хората в сараите, които нямат лице да излязат пред медията и пред хората, защото имат много черни петна върху имената си", посочи бившият депутат от ДПС.

Запитан на каква подкрепа от страна на изселниците в Турция разчита НПСД сега за вота, той заяви, че вече ръководството е провело много срещи на "най-високо ниво там, както и с множество изселници. Уверихме се, че съществува едно голямо недоволство и неудовлетворение, както и желание за промени в България там, където живеят роднините им, заяви Корман Исмаилов.

Коалицията между НДСВ и партията на Касим Дал „Народна партия „Свобода и достойнстово" се регистрира в ЦИК под номер 1 за участие в изборите на 12 май под името КОАЛИЦИЯ ЦЕНТЪР - СВОБОДА И ДОСТОЙНСТВО.