52-годишният капитан III ранг о.р. инж. Стоян Петров е кандидатът за кмет на община Казанлък от БСП, съобщават от Областния съвет БСП-Стара Загора. Затова е било взето единодушно решение на общинската конференция на социалистите на 9-ти септември, която е приела акцентите за управлението на Казанлък.

Безпартийният кандидат за кмет, който е и водач на листата с общински съветници, призовава:

"Да бъде прекратено противопоставянето - власт - граждани, власт - бизнес, власт - партии и неправителствени структури. Да се създаде пълна прозрачност на общинските средства и на общинската собственост. Да бъде спрян административният рекет над фирми и граждани".

Втората в листата с кандидати за общински съветници - председателят на БСП-Казанлък Румяна Друмева - обяви, че през годините БСП е доказала, че е упование и носител на идеи за по-добър живот на хората, че е непримирима към користните стимули и непрозрачното разходване на общински пари, както и че е "социално чувствителна към образованието, здравеопазването, обществения ред и сигурността".

Делегатите дадоха висока оценка на представителите на БСП в местния парламент в мандат 2015 г. - 2019 г. и гласуваха отново да са част от местната законодателна власт в Казанлък. Доверие бе дадено и на нови лица експерти в различни области, една трета в листата ще са представители на гражданската квота, чиито имена до дни ще утвърди Общинският съвет. Приета бе и визия за община Казанлък.

Конференцията гласува единодушно и кандидатите за кметове на Розово - Валентина Лазарова, на Горно Черковище - Даниел Кръстев, на Кънчево - Димитър Нов, Овощник - Иван Колев, на Копринка - Иван Писков, на Ръжена - Ивайло Георгиев, Крън - Иван Иванов, Дунавци - Лалка Тодорова и за Шейново - Петър Добрев. За останалите населени места БСП ще обяви скоро своите номинации.