Лидерът на ДПС и кандидат за президент Мустафа Карадайъ гласува точно в 8 часа в Кърджали. Той гласува обаче с помощ на секционната избирателна активност, която лично поиска, което предизвика и интереса на журналистите.

След като гласува Карадайъ обясни, че СИК е задължена да окаже помощ на всеки един български гражданин, който поиска такава. А като мотив за своето искане, Мустафа Карадайъ посочи това и през камерите и каналите на присъстващите медии да се покаже още веднъж и тази сутрин, че в гласуването няма нищо трудно.

"Мое право е да поискам помощ. Исках да покажем на всички български избиратели, че не е и няма да е трудно да гласуват."

Избираме парламент и президент с еднаква активност
на живо

Избираме парламент и президент с еднаква активност

Избирателната активност към 16 часа е 25.72% по данни на ЦИК

Мустафа Карадайъ не пропусна да нападне служебното правителство за организацията на изборите. Институциите у нас би трябвало да гарантират правото и възможността за гласуване на всеки български гражданин, особено предвид и това, че в Конституцията е записано, че това е задължително, започна лидерът на ДПС. "Би трябвало да гарантира и честността на изборите, в което видяхме, че служебното правителство не се справи. Не само това, но и счупи доверието в честността на изборите", заяви Мустафа Карадайъ, отпращайки към появата на различни места в страната на нови и неидентифицирани машини за гласуване.

анкета

Ще има ли правителство след изборите?

Виж резултати

Да 63.4%

Не 25.6%

Може ли да се предвиди? 8.4%

Нямам мнение 2.5%

За броенето на контролните разписки и решението на ЦИК от петък вечерта, Карадайъ попита, че ако тези разписки не се броят, защо изобщо ги има.

Мустафа Карадайъ призова всички български граждани да гласуват, но да гласуват отговорно. "Българските избиратели заслужават стандарт на живот, знаещи и можещи политици, държавници - политици с държавническо мислене и поведение", посочи той.

Обжалват решението на ЦИК за 100% ръчно броене на разписките от машинния вот

Обжалват решението на ЦИК за 100% ръчно броене на разписките от машинния вот

Това става в Деня за размисъл