Крайно време е да се мисли реално, а не да чакаме някой от Брюксел да ни напише поредната джендърска конвенция или концепция, с която нищо да не решим за следващите 20 години.

Това коментира вицепремиерът Красимир Каракачанов пред БНТ в отговор на журналистически въпрос по повод напрежението към него в столичния квартал Факултета.

Предложил съм още преди година и половина една концепция за това население, в която няма никаква дискриминация и силови мерки, всичко минава през образованието, социалната политика и създаване на трудови навици и отношение към закона, категоричен е Каракачанов.

От ЕК ни питат как сме включили регламентите за расизма и ксенофобията в законодателството

От ЕК ни питат как сме включили регламентите за расизма и ксенофобията в законодателството

Белгия, Финландия, Полша и Швеция са с подобни писма

Другият подход, който досега действа, е да се опитваме да оправдаваме част от това население за това, което върши, като незачитане на обществения ред, неуважение чуждата собственост, здраве и живот и да няма резултат. Затова, да се подходи така както трябва, а не както пишат разни бюрократи в Брюксел, които не са прекарали и един час в гето. С общи приказки и неомарксистки трактовки няма да решим проблема - само през училището, труда и уважението към закона, подчерта Каракачанов.

Докога ще продължава това - докато не решим да го прекратим. Иначе, след два месеца ще си говорим за нещо друго. Напрежение ще има докато не успеем това население да го интегрираме реално, допълни вицепремиерът.

ВМРО влиза в изборната битка самостоятелно, но зове за обединение

ВМРО влиза в изборната битка самостоятелно, но зове за обединение

Всички партии да застанат зад обща платформа

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачонв не се притеснява от 4%-та бариера, защото практиката е показала, че около ВМРО винаги има един скрит вот. Той припомни, че преди евроизборите социологически агенции са обяснявали, че няма да вкарат депутат, а са вкарали двама. Така, че мен не ме притеснява бариерата, ние ще я прескочим и то убедително.

Красимир Каракачанов е притеснен, как в следващия парламент с "подобни политици, които се мразят помежду си", ще правим някакъв консенсус." На въпрос с кого обаче няма да се коалира ВМРО, той припомни своя реплика от преди години: "С БСП е невъзможно, а с ДПС е забранено."

На изборите ВМРО не обещават както другите, всеки и всичко, а само посочват какво са свършили, увери Каракачанов.

Министърът на отбраната участва в инициативите, посветени на 148 години от гибелта на Васил Левски в НВУ във Велико Търново по случай патронния празник на ВУЗ-а. Той поднесе венец на признателност пред паметника на Левски, поздрави офицерите, курсантите, кадетите, сержантите и войниците и връчи награди на отличени курсанти в конкурс за есе, посветено на гибелта на Апостола на свободата.