Големи компромиси се правят около предстоящите президентски избори.

Това е мнението на заяви  професор Велислав Минеков от Националната художествена академия, който беше номиниран от  "Движение България на гражданите" за кандидат-президент, но в Реформаторския блок избраха друго име – Трайчо Трайков.

Според Минеков политиците правят далеч по-големи компромиси, отколкото просто човек, който се занимава със занаята си, пише БНР.

А компромисите понякога са фатални”, коментира Велислав Минеков, като допълни, че резултатът от предстоящите избори би бил много интересен.  

В момента около тези избори се правят огромни компромиси, нямам предвид само Реформаторски блок, но погледнете какво става и настрани - компромиси има в т. нар. партия ГЕРБ, в БСП.

Според професор Минеков  като кандидати за поста за държавен глава се предпочитат политици, хора с политическа кариера, политическо минало като по-успешни.

Той коментира и очкванията си за предсрочни парламентарни избори. Според него те са сигурни, но след тях очаква създаване на правителство на националното единство – от всяка партия да влязат по няколко души.

Единствената цел е някак си по-бавното отпадане на партията - ръководителка, по-спокойното отпадане от властта, без драми, без прокурори и постепенното й "довиждане".