Да, ние се борим вече за бронзовия медал на европейските избори", потвърди лидерът на СДС Мартин Димитров и допълни, че десните сили в лицето на Синята коалиция имат всички шансове да спечелят.

Мартин Димитров посочи, че Синята коалиция е единствената формация, която повишава резултатите си според социологическите проучвания.

Синята коалиция бележи траен ръст и нямаше начин това да не бъде отбелязано, това са 2%", посочи Мартин Димитров.

Съпредседателят на коалицията Иван Костов от своя страна репликира, че положителния резултат е най-очакваното нещо, но „най-накрая социолозите го признаха"

Иван Костов обаче каза, че европейските избори са важни както сами по себе си, така и като един вид подготовка.

Възможно е изборите да не се решат още на първия вот", посочи лидерът на ДСБ и обясни, че е важно останалите формации в дясното пространство, които остават извън европейския парламент - РЗС, Новото време, Лидер, да осъзнаят ситуацията и след гласуването 7 юни да се наложи преструктуриране на политическото пространство.

Много е важно техните лидери и ръководства на каква позиция ще застанат и дали с техния вот няма да решат следващия парламент", каза Иван Костов, като индиректно призова за по-широко дясно обединение и сътрудничество.

Идеята на Костов бе по-конкретно изказана от Мартин Димитров, според чиито думи следващото управление ще бъде демократично, само ако БСП и ДПС бъдат победени на мажоритарните избори.

Ако това не стане, има риск следващото управление да не бъде демократично, предупреди Димитров и също призова за издигане на общи десни мажоритарни кандидати.