38-мият протест отново извади тъпаните. Около стотина души, пръснати в неделната привечер между Министерски съвет, Президентството и Археологическия музей отново поискаха оставката на кабинетна Орешарски.

В началото на протеста плакати едва се забелязваха, като сред малкото бяха познатите „Вече трябваше да ви няма" и другият „Как да ви обичам на инат".

73 годишният Васил Боборов пък носеше магарешки тръни за политиците. Той обясни, че това е специален подарък за тях, защото всички са магарета и вече повече от месец не си тръгват.
Той е категоричен, че Пламен Орешарски и избраниците му няма да се задържат още дълго на Дондуков 1.
Според него съвсем реалистична и изпълнила е идеята за избори през октомври.

Протестите вече категорично се оказват рай за търговците на знамена, вувузели, свирки и тапи за уши.
Именно предприемчивите българи са едни от първите, които се събират вечер на фонтана пред президентството.

Целият 38-ми протест премина под музикален съпровод на гайди, тъпани, тарамбуки и дайрета. Малко преди 20 ч. около 1000-1500 души, събрали се пред Министерски съвет, тръгнаха към парламента, водени от огромен транспарант: „Свобода или СССР! Вдигайте си чуковете!".

Протестиращите обясниха, че за тях е въпрос на чест да участват в протестните демонстрации. Те изразиха възмущението си от назначението на турци и цигани за депутати.

За поредна вечер бяха издигнати множество плакати срещу властимащите:

„Червени гниди, всеки ден цените скачат докога?", „БСП, ДПС и Атака окупирахте властта с изборна измама, сега ви окупира волята на суверена", „Колко струва оставката ви, г-н Орешарски? На нас ще ни излезе по-скъпо да си премиер!", „Подай, оставка - спаси домат!" и други.

Според протестиращите наистина има лумпени, но това не са хората по площадите и улиците, а тези, които не разбират значението на думата „оставка".

Хората отправиха призиви да се подкрепи родното производство на орехотрошачки.

„Сред често срещаните плакати беше и „Събрахте сульо и пульо в парламента, ай, сектир!".

Стигайки пред парламента недоволните граждани скандираха традиционните „Червени боклуци" и „Оставка".

На площад Народно събрание „ги очакваше" паметникът на Цар Освободител, целият окичен със знамена и плакати.

На един от тях представляваше огромна снимка на парламента, а под нея беше  изписано „морга за политически трупове". В краката на коня беше залепен колаж на Волен Сидеров и Сергей Станишев, под който беше изписано: „Последен валс, любима". След 5-минутен престой протестиращите се насочиха към Орлов мост.