Нашата позиция остава непроменена - не желаем министерски кресла. Но няма да подкрепим кабинет, в който виждаме опит за инсталиране през задния вход на лица и влияния, свързани с ДПС и ГЕРБ.

Това заяви в кулоарите на Народното събрание председателят на парламентарната група на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова.

Именно вчера била светнала "червената лампичка", че подобно влияние може би е факт, изрази опасения Манолова. По думите й това би било подмяна на волята на хората.

Асен Василев за обвиненията на ИТН: Съзирам дългата ръка на ДПС

Асен Василев за обвиненията на ИТН: Съзирам дългата ръка на ДПС

Финансовият министър отрече да е нарушавал авторски права

А защо от ИСБНИ съзират задкулисие, в което участва ДПС - на първо място заради включването на движението в серията от разговори с "Има такъв народ", уточни на въпрос на News.bg Манолова.

"Самият факт, че ДПС бяха включени в преговорите на равна нога със всички останали партии е проблем", категорична е тя.

От ИСБНИ настояват за писмено споразумение, в което да бъдат ясно очертани политиките, които ще се следват. Освен това - и ясни гаранции, че влияние на ДПС и ГЕРБ не би било допуснато.

Ние като най-малка парламентарна група не сме определящ фактор за съставяне на мнозинство, но сме ясен изразител на волята на хората, заяви Манолова.

ДБ чакат покана от ИТН, не дават подкрепа за котка в чувал

ДБ чакат покана от ИТН, не дават подкрепа за котка в чувал

Не искат и д ги притискат до стената

От платформата и Хаджигенов отново се заканиха - ако бъде подменена волята на народа, отново щели да излязат на протест. Засега обаче разговорите с "Има такъв народ" продължават.