Третият мандат е възможен само, ако бъде разглеждан като втори опит за първия мандат. Това е втори шанс "Има такъв народ" да състави правителство с подкрепата на другите партии на протеста, да участва в разговори, без доминация на силата и еднолично налагане, да излъчи премиер и основните министри. Да има ясни приоритети, писмено споразумение и партии, които мислят за народа, а не за партийните си интереси и сметки.

Това заяви председателят на парламентарната група "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова в "Лице в лице" по БТВ.

От "Изправи се БГ! Ние идваме!" предложиха план с три стъпки, за да стане възможен третият мандат и да има разговори между политическите формации извън ГЕРБ и ДПС.

Бабикян: Някой непрекъснато спира НС, но нови избори са за "психиатрия"

Бабикян: Някой непрекъснато спира НС, но нови избори са за "психиатрия"

Политическите лидери трябва да спрат да се държат като малки деца

Вярвам, че партиите и лидерите им ще си надмогнат егото. Време е за лидер, който ще каже "загърбвам интереса на моята партия, за да преведа България напред през предстоящите кризи - мигрантска, COVID-19, повишаващи се цени. Хората мизерстват. На есен това ще бъде още по-видимо. Те имат нужда от подкрепа и стабилно правителство с експерти, без партийни и политически лица, допълни тя.

Манолова посочи, че на утрешното заседание на Комисията по ревизията ще бъдат разглеждани сигнали на граждани и неправителствени организации. Ще слушаме Управителния съвет на "Автомагистрали", защото продължават безобразията в прилагането на "ин хаус". Има необясними действия, каза тя и даде пример със свлачище, укрепването на което би струвало 300 хил. лв., но фирмата изпълнител получава 2 млн. лв. аванс.