Председателят на парламентарната група "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова предлага три стъпки за сформиране на правителство през следващите седмици.

Като първа стъпка Манолова посочи до петък да има консултации между партиите извън ГЕРБ и ДПС и решение на кой политически субект да бъде даден третият мандат. След това, като втора стъпка, би следвало да се уточнят приоритетите и сроковете, в които ще се взимат решения на административно ниво и в законодателен план, каза тя.

Третата стъпка е определяне на персонален състав на правителството, в който категорично не би следвало да участват партийни фигури. По-скоро съставът да бъде от професионалисти, с експертиза и добро име и успешните министри от служебния кабинет, допълни Манолова.

Шансовете за съставяне на правителство са добри, убеден Хаджигенов

Шансовете за съставяне на правителство са добри, убеден Хаджигенов

ИСБГНИ няма да преговаря с ГЕРБ, но не изключва диалог с ДПС

Третият мандат би имал шанс, ако има разговор и разбирателство между партиите, без ГЕРБ и ДПС. От "Изправи се БГ! Ние идваме!" сме готови да положим максимални усилия за създаване на правителство, защото това очакват хората - стабилност и отговорност. Нито една партия, без да има разбирателство и подкрепа от останалите да получи мандата, няма да успее да го реализира, уточни тя.

По думите й е време партийните лидери да си преглътнат егото, да не се провежда политика през доминация на силата и да се помисли за интересите на българския народ.

Христо Иванов за опозицията на Трифонов: Ако е истина, отиваме на нови избори

Христо Иванов за опозицията на Трифонов: Ако е истина, отиваме на нови избори

Хората искат някой да се заеме с неотложните теми, да преведе България през кризите, които ще дойдат - мигрантската, здравната, подкрепа в условията на увеличаване на цените. Всяка една политическа формация би следвало да си дава сметка, че ако взриви възможностите за консултации заради политическите си интереси, ще бъде наказана на следващите избори, подчерта Манолова.