Ако "Има такъв народ" запази позицията си да се заема ролята на опозиция, т.е. да не подкрепи кабинет, излъчен от третия мандат, то тогава няма друг изход, освен да се отиде на предсрочни избори.

Това каза преди заседанието на парламента днес съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов. Припомняме, че в сряда за пореден път лидерът ИТН изявяващ се с постове във фейсбук Слави Трифонов заяви, че партията му остава категорично в опозиция, т.е. няма да подкрепи правителство, излъчено от третия мандат.

За да има въобще разговори за съставяне на кабинет, то зависи кому ще бъде връчен третият мандат, категоричен бе Иванов. Припомняме, че от "Демократична България" нееднократно посочиха, че няма да подкрепят правителство, ако то бъде съставено с мандат на БСП. "Важно е обаче да има такива разговори, ако се надяваме здравият разум да надделее", посочи Иванов.

Предсрочните избори обаче са много лош вариант за държавата, смятат още от "Демократична България".

Христо Иванов: Кабинет от третия мандат, но без ярки партийни фигури

Христо Иванов: Кабинет от третия мандат, но без ярки партийни фигури

Този кабинет би бил в конфигурация, за която никой не е гласувал

Малко след Христо Иванов, Тошко Йорданов от ИТН потвърди думите на лидера си от вчера: Има два вариант - или предсрочни избори, или осталите партии със 170-те си гласа да съставят кабинет.