Шансовете да бъде съставен редовен кабинет, след като президентът Румен Радев връчи третия проучвател мандат, са добри. Това каза пред БНР депутатът от "Изправи се БГ! Ние идваме!" Николай Хаджигенов.

"За да оцелее едно правителство на малцинството повече от 1-2 дена, то трябва да бъде съставено както от представители на партиите на промяната, така и от представители на служебното правителство", коментира той.

По думите на депутата от ИСБНИ ще инициират разговори с останалите партии в парламента, с изключение на ГЕРБ, в мига в който бъде връчен третият мандат.

При хипотезата, че от партията на Манолова получат третия мандат за съставяне на правителство няма да бърза да посочва премиер и състав на кабинета, а първо ще проведе обстойни разговори за политики и за състава на бъдещия Министерски съвет.

Митов: Липсата на разговори с ГЕРБ води до провал

Митов: Липсата на разговори с ГЕРБ води до провал

"Управлението в момента се извършва еднолично от президента Румен Радев"

"Ще водим положителни разговори, ще поставим конкретни срокове, ще очертаем както трябва да се направи от парламента. Трябва да дадем възможност на хората да живеят спокойно, като същевременно оправим този бардак, който ни остави Борисов", каза Хаджигенов.

"Ние сме в политиката, за да ги няма ГЕРБ. Разговори с тях не можем да водим", остър бе отново към ексуправляващите народният представител.

Тази безкомпромисност обаче не изключвала диалог с Движението за права и свободи, посочи Хаджигенов. Това щяло да бъдат обаче не "преговори", а "разговори" и то публични в присъствието на медиите. А целта - подкрепа за правосъдна реформа и отстраняването на главния прокурор Иван Гешев.

Николай Хаджигенов: Шансовете за трети мандат са добри

Николай Хаджигенов: Шансовете за трети мандат са добри

Той не се сеща и за една смислена причина Петър Илиев да бъде бутан на какъвто и да било пост