Не се притеснявам от ревизия в транспортното министерство, защото през четирите години на управление не съм извършил нищо нередно. Това заяви ресорният министър Петър Мутафчиев, цитиран от БНР.

Според него този, който ще поеме поста, трябва да се съобрази с професионализма на кадрите във ведомството и да не се стига до самоцелни чистки.

Мутафчиев подчерта, че загубата на БСП е сериозна и че предстоят анализи в партията за причините, но в никакъв случаи не очаква разцепление.

Той е категоричен обаче, че три фактора са допринесли основно за загубата, а именно - че БСП е била управляваща партия и е понесла множество негативи, изказването на Ахмед Доган в село Кочан и изявлението на Бойко Борисов, че ще състави правителство само ако има мнозинство.

Според транспортния министър въпреки че са имали избор за мажоритарен вот, и този път българите са гласували чисто партийно.

Мутафчиев обясни, че изборните резултати в областта и представянето на мажоритарния кандидат за пловдивска област Тодор Петков са над средните в страната

През следващите четири години БСП ще бъде отговорна опозиция в парламента по отношение най-вече на доходите и на социалната сфера, коментира още транспортният министър.

Той добави, че в условията на криза е положителен фактът, че една партия - ГЕРБ, по волята на избирателя ще поеме цялата отговорност за управлението на страната през следващите четири години.