"Моралът" на Борисов се сблъска със задкулисието и второто победи. Операция "чисти ръце" катастрофира. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в Асеновград.

Според социалистката преди да бъде избран нов главен прокурор, трябва да се променят правомощията му.

Нинова припомни думите на премиера, че ГЕРБ поемат морална отговорност за апартаментите и къщите за гости и дори само при съмнения напускат постовете си.

Не съмнения, а факти има за министър Порожанов, но Борисов не смее да му поиска оставката, посочи тя. Според нея причината за това е, че не министър-председателят го е назначил начело на министерството с най-сериозен бюджет за "усвояване".

Порожанов готов с оставката, ако Борисов му я поиска

Порожанов готов с оставката, ако Борисов му я поиска

Отрече да е близък с Миню Стайков

"А какво стана с министрите Горанов и Ангелкова? За едни - само при съмнения, за други - не, дори и при доказателства. Задкулисието управлява и Борисов е зависим от него", отсече Нинова.

По думите ѝ така никога няма да има справедливост.

"Ще продължават да крадат милиони от парите на народа, а на него да подхвърлят трохи. Затова Борисов не иска да подаде оставка при загуба, докато не си гарантира следващ главен прокурор, който да не го закача", заключи лидерът на БСП.

Според Нинова решението е в три действия: промяна в правомощията на главния прокурор преди избора му, ограничавайки безконтролната му власт и поставяйки актовете му под съдебен контрол. Втората мярка е нов закон за КОНПИ, а третата - Европейска прокуратура, начело с Кьовеши.

Борисов не мисли нито за оставка, нито за отпуск

Борисов не мисли нито за оставка, нито за отпуск

На папата кусур намерихме, и Господ да слезе - ще измислим нещо