Предсрочни избори на есен прогнозира Юлий Павлов, ръководител на Център за анализи и маркетинг.
Според Павлов за 41-то народно събрание се очертава или конфигурация от 5 партии, или 5+3 по-малки.

По негово мнение по-скоро следващият парламент ще бъде 8 партиен, което означава, че много трудно би могло да се формира правителство.

За момента вероятността за съставяне на стабилно правителство е изключително малка, категоричен е Павлов.
Според него най-логичната възможност би била предсрочни избори наесен.

Нищо страшно няма в това да се използва най-могъщото оръжие на демокрацията. Всякакви варианти за програмно или експертно правителство са прикрита форма на вкарване на сегашните управляващи във властта и представляват по същество колективна безотговорност", коментира Павлов.

Коалиция между ГЕРБ и БСП ще предизвика огромно общественото недоволство.

Според изследване на нагласите за вариантите след изборите разпадането на парламента събира повече гласове, отколкото варианта за коалиция между БСП и ГЕРБ.
Две трети от избирателите на БСП обаче искат коалиция с ГЕРБ, показва още изследването

Той подчерта, че в състояние на криза е изключително важно да има ясно лидерство и ясна отговорност.
В момента обществените нагласи не са за противоестествени комбинации, посочи Павлов и допълни, че 4 години управлява противоестествена комбинация между НДСВ и БСП.

Ако отново се създаде противоестествена комбинация между ГЕРБ и БСП, общественото недоволство ще е огромно, убеден е Павлов.

 Според изследване на Център за анализи и маркетинг, проведено между 16 и 19 юни, най-голямо недоверие събират политиците Иван Костов, Ахмед Доган, Волен Сидеров, Анастасия Мозер, Мартин Димитров.

Все повече хора смятат, че правителството на Бойко Борисов ще бъде добро.

Увеличава се броят на хората, които смятат, че правителство, ръководено от Бойко Борисов, ще бъде по-добро. Два пъти повече хора считат, че такова правителство ще управлява по-добре, изтъкна Павлов.

За ГЕРБ той каза, че е единствената партия, която събира доверие по-голямо от електоралното й тяло.

По въпроса коя политическа сила не може да управлява, единствената, което получава двуцифрен отрицателен резултат е Синята коалиция, посочи още Павлов.