7 часа след началото на сутрешното кафе под жаркото слънце пред парламента са останали не повече от 30-ина души от станалия известен като „интелигентния протест".

Те посрещат излизащите депутати след края на последния им работен ден за тази седмица с определено „интелигентни" реплики.

Гражданите продължават с призивите към управляващите „Идете си" и се заканиха, че ако те не си подадат оставката, хората сами ще им я вземат.

„Не сте прости, а продажни"; „Дано да ви заседне държавната пара"; „Червени говеда, къде отивате маскари - да си харчите комисионните ли?"; „Народни изедници", са само част от подвикванията на гражданите към народните представители.

Те определено не харесват финансовия министър Петър Чобанов, който беше силно освиркан преди да се качи в чакащата го кола.

„Чобанов е свиня, Чобанов, подай си оставката", призоваха неуморните протестиращи.

Един младеж, който минаваше през градинката до Народното събрание хвърли фойерверка и събра набързо униформените. Това предизвика гнева на протестиращите, които започнаха да крещят истерично: „Това е младеж, не го бийте!"

Макар полицаите и с пръст да не докосваха момчето, те продължаваха да викат: „Не ги бийте, престъпниците са в парламента."

Продължаваха и призивите към народните избраници да не противопоставят полицията и обикновените хора: „Засрамете се, въшльовци. Застреляйте се, направете си сепуко."

Една от темите на разговор до металните заграждания е тази за сексуалната ориентация на лидера на БСП Сергей Станишев. „Гей, Сергей", констатират гражданите.

Определено интерес сред тях предизвиква и външният вид на излизащите от парламента хора, независимо дали са депутати, журналисти или администрация. Всички те попадат под словесния обстрел на протестиращите граждани.

Със „свиня дебела, дано да ти заседнат кебапчетата и кюфтетата" и „А гуци, гуци, гуци... грух,грух" пък посрещаха излизащите служители с неманекенски размери.