ГЕРБ е в кондиция и това го показаха резултатите от изборите за Европейски парламент през май. Основният опонент на местните избори били популизмът, лъжите и манипулациите. Toва заяви столичният кмет и кандидат за четвърти мандат Йорданка Фандъкова пред Нова телевизия.

"В последните седмици г-жа Манолова може би заради недостатъчната компетентност има твърдения, които не са верни", посочи Фандъкова. Говорило се, че предопределен кандидат щял да спечели процедурата за обществена поръчка за доставка на електробуси, което не е вярно. 

Манолова "поставя в плик" фирмата, която печели една от "бързите поръчки" за електробуси

Манолова "поставя в плик" фирмата, която печели една от "бързите поръчки" за електробуси

По думите й става въпрос за непрозрачно харчене на огромен ресурс

Тези процедури, за които Манолова говори ще приключат след изборите, а не преди тях, увери Фандъкова. Тя изтъкна, че има твърдения, които манипулират хората и спират развитието на града.

На въпрос от кого ще търси подкрепа, ако се стигне на балотаж, Фандъкова отбеляза, че ще търси подкрепа от всички хора, които искат да продължи модернизацията на града. В момента се състезаваме всички със своите плнове и проекти, така че ще търся подкрепата от всички граждани, които искат модернизацията на столицата да продължи с бързи темпове, подчерта столичният кмет.

Не водя междупартийни битки, категорична Манолова

Не водя междупартийни битки, категорична Манолова

Не е умълномощавала никоя партия да говори от нейно име

Тя обясни, че с премиера Бойко Борисов не си поставят условия, а водели разговори, обсъждали и взимали решения. Моите условия винаги са свързани с града и винаги съм защитавала всеки един проект за столицата, защото никога средствата не идват даром, а трябва да се подготвят проекти и да се защитават. "Моите условия са София", категорична беше Фандъкова.

По думите ѝ опитът винаги е полезен, но също така и пропуските, стига да си взимаме поуки. За 10 години винаги се допускат грешки, хората не очакват оправдания, а очакват да поправим грешките, които залягат нови проекти, ясен график и нови източници на финансиране, каза Фандъкова.

Мая Манолова зове Фандъкова да излезе в отпуск

Мая Манолова зове Фандъкова да излезе в отпуск

Вече не се гордеела с подкрепата си за правителството на Орешарски

По отношение на реконструкцията на столичната улица "Граф Игнатиев", столичният кмет заяви, че реконструкцията е била абсолютно необходима. Фандъкова обаче призна, че се е предоверила на изпълнителите за срока на изпълнение на ремонта. Според нея днес вече има резултат от ремонта.

Освен грешките, ние имаме огромни резултати в промяната на града за последните 10 години. Фандъкова се похвали с инвестициите в градския транспорт, подобряване качеството на въздуха, заложените повече санкции и изисквания, инвестициите в метрото.

Фандъкова успокоява Манолова, че обществените поръчки ще приключат при новия кмет

Фандъкова успокоява Манолова, че обществените поръчки ще приключат при новия кмет

Според нея Манолова не е информирана за сроковете и условията по оперативните програми