Кандидатът на кмет на София Мая Манолова призова кмета и също кандидат от ГЕРБ за четвърти мандат Йорданка Фандъкова да излезе в отпуск, за да не прави кампанията си с публични средства и ресурси. Това би било, според Манолова, честната и почтена позиция.

Тя не е чула още програма от опонента си. В студиото на Нова телевизия Манолова заяви, че плашене с криза с боклука е признак на слабост. Припомняме, през уикенда двете кандидатки размениха реплики именно по темата за боклука на София. Манолова обясни, че твърденията за криза като аргумент в края на мандата обществените поръчки да се подновяват, са несъстоятелни, тъй като в договорите на фирмите и в момента има клаузи, които формулират продължаване на действието им до момента на избиране на нови фирми.

Също проява на слабост, по думите на Мая Манолова, е всичките компромати, кал и помия, които се изливат в кампанията.

Асоциацията на европейските журналисти започна инициатива „Без порно журналистика“

Асоциацията на европейските журналисти започна инициатива „Без порно журналистика“

Поводът е компромат срещу кандидат за кмет…

На въпрос на чия подкрепа ще разчита в Столичния общински съвет, Манолова посочи, че щяла да разчита на различни листи, десни и/или леви, така и на всички столичани.

Фандъкова си има мнозинство в СОС в момента, но това прави ли по-прозрачно управлението на София, попита реторично Манолова. Тя е убедена, че когато всичко е на масата, "ти можеш да убедиш с аргументи". За по-сложните неща, Манолова смята да пита гражданите. Така тя даде анонс за организиране на местни референдуми. Като пример тя даде проблемът със завод за изгаряне на отпадъци или инфраструктурата, включително и асфалтиране на квартални улици.

"Управлението в София в момента не е дясно, то е задкулисно. Моята цел е София, похитеният град да бъде върнат на гражданите. Той може да се управлява по друг начин", заяви Мая Манолова.

Манолова управлява с гражданите и без общински съветници

Манолова управлява с гражданите и без общински съветници

Тя внесе 6 255 подписа в подкрепа на кандидатурата си

На въпрос за подкрепата си за правителството на Орешарски и заявката, която е дала с думите си, че тя е предложила Пеевски за шеф на ДАНС, Манолова се разграничи от поведението си през 2013-2014 година, заявявайки, че не се гордее с него. Оценката на Манолова в момента е, че това е една от грешките в биографията ѝ.

"Това беше отношение, когато бяхме част от една коалиция", заяви Манолова, визирайки членството си в БСП и времето, когато тя беше депутат на социалистическата партия. Тогава е смятала обаче, че почтено поведение е да излезе с лицето си пред протестиращите, и е смятала, че някой трябва да поеме отговорност и да обясни на гражданите как и защо е избран Пеевски. В момента обаче не знае ДПС да са заявявали подкрепа за нея, а Манолова подчерта, че се вижда сега кой с кого управлява.

По темата за аферата "Костинброд" обаче, Манолова застана зад позициите си, като обоснова реакциите си тогава, като опит да бъде предотвратена една манипулация на изборите. "Имах сигнал и го подадох", заяви Манолова и заяви, че не е правила грешката да прави публични изявления в деня за размисъл. Такива били направени от прокуратурата. Съдебният резултат от сигнала на изборните манипулации, Манолова не коментира.

Политолог: Манолова се държи като политически пенкилер

Политолог: Манолова се държи като политически пенкилер

На "Позитано" виждат тази битка като повторение на президентските избори