Мая Манолова се държи като политически пенкилер, който е подготвен за всякакви постове. Омбудсманската институция й се видя тясна. Това каза политологът доц. Стойчо Стойчев пред БНТ на въпрос: "Как успя Манолова да обедини различните лобита в партията".

Освен БСП ще има и други политически субекти (в столичния общински съвет - б.р.). Въпросът е след това как ще формира мнозинство в общинския съвет - тя излиза със семпло послание да върне София на хората. Каквото и да значи това, запита Стойчев. 

БСП реши - подкрепя Манолова за кандидат за кмет

БСП реши - подкрепя Манолова за кандидат за кмет

Решението на пленума е било взето единодушно

Във всякакви коментари се посочва, че силата й е в нейната надпартийност. На "Позитано" виждат тази битка като повторение на президентските избори. Тя не е нова за политиката, не е мъж, генерал. Тя е активен участник в Костинбродския случай, при Орешарски - тя беше там, и трудно се излиза от имиджа на партийността, смята политологът Стойчев.

Според политолога Страхил Делийски това не е изненада. Въпросът е от тук нататък какви ще са взаимоотношенията, на базата на какво ще бъде подкрепата в рамката на кампанията. По думите му има идея за търсене на широк фронт за промяна. 

Генерално сбъркан модел на управление на София вижда Манолова

Генерално сбъркан модел на управление на София вижда Манолова

Битката е не срещу един кандидат, а срещу модела, категорична е тя

В най-голяма степен резултатът не зависи толкова от т.нар. градска десница, а от БСП, смята той.

За Стойчев има послания от политолози - "ако падне София, ще падне и ГЕРБ - рано или късно". Не съм съгласен, че столицата се е отдалечила от хората. Според него днес властта се съобразява с волята на хората и даде пример с квартала, в който живее.

За малката коалиция ("Обединени патриоти" - б.р.), Делийски заяви, че тя винаги е била доста меркантилно ориентирана. Няма да се разпадне, очевидно има депутати, които са извън общата коалиция. Стабилно е управлението от тази гледна точка.

Когато спрат целта на едно управление да остане на власт, тогава не може да очакваме големи резултати, допълни Страхил Делийски. 

Подкрепата за Манолова "изгони" Зеленогорски от ДБГ
Обновена

Подкрепата за Манолова "изгони" Зеленогорски от ДБГ

Найден Зеленогорски и десни съмишленици правят нов политически проект