"Внасяме 6 255 подписа. Има още 2 000 подписа, които не успяхме да обработим. Ще ги внесем до края на деня или утре, но смятаме, че тези 6 255 пописа са достатъчни за хората, които подкрепят моята гражданска кандидатура за кмет на София."

Това заяви кандидатът за кмет на София Мая Манолова преди с Инициативния ѝ комитет да внесат подписите в Общинската избирателна комисия.

По думите й с нейния екип са избрали днешния ден, защото имат вяра, надежда и любов за София.

На въпрос как ще управлява София без общински съветници, Манолова заяви: "Ще управлявам София със столичани, с потенциала, с възможностите, с капацитета, енергията и креативността на всички граждани. София заслужава да бъде управлявана с ума, таланта, надеждата, вярата и любовта на всички столичани", категорична бе тя.

Мая Манолова се кандидатира за столичен кмет
Обновена

Мая Манолова се кандидатира за столичен кмет

Очаква се още днес тя да подаде оставка като омбусман

По повод празника Манолова пожела на столичани да бъдат креативни и да имат вяра за София.

Кандидатът за кмет отбеляза, че ще присъства и на инициативата на майките от "Системата ни убива", за да проверят колко достъпна е средата за хората с увреждания.

Припомняме, че на 2 септември стана ясно, че Мая Манолова се кандидатира за столичен кмет.  В същия ден настоящият столичен кмет Йорданка Фандъкова заяви, че също влиза в битката.

В средата на август Манолова изрази увереност, че ако реши да се кандидатира за кмет на столицата, ще спечели изборите.

Дни по-късно социолози потвърдиха прогнозите й, заявявайки, че тя има подкрепата на 5% повече от гласуващите спрямо настоящия градоначалник Йорданка Фандъкова.

Социолози: Манолова пред Фандъкова за кмет на София

Социолози: Манолова пред Фандъкова за кмет на София

Трифонов и Борисов с равна подкрепа - 35%, Нинова е с най-нисък резултат - 20%