Депутатите отхвърлиха предложението на „Атака" да бъде наложен мораториум на продажбата на земя от Държавния поземлен фонд. Идеята на Любомир Владимиров предвиждаше този мораториум да обхване следващите 5 години.

Припомняме, в момента тече кампания по търгуване на компенсаторни бонове на борсата, чрез които ще може да се купува земя от държавния фонд, обявявана за продан.

Владимиров определи като безпочвен аргумента, че от получените средства ще бъдат подпомагани земеделските производители:
„Това е крайно недалновидна политика, която при крайно занижени цени на недвижимите имоти и при тежката криза би обогатила само единични ползватели на държавни земи."

Според атакиста с тези продажби държавата ще се лиши от активи за милиарди левове и ще получи жалки суми, които няма да покрият нуждите.

Зам.-председателят на Атака - Павел Шопов, припомни, че предложението за мораториум са го внесли през ноември миналата година по повод изказването на земеделския министър Мирослав Найденов, че българска земя ще бъде продадена на израелски бизнесмени.

Около 430 млн. лева щяла да получи държавата за тези продажби. На българските граждани трябва да бъде даден ясен отговор на въпроса - да се продава ли държавна земеделска земя.

Ние държим на този отговор, за да се изясни това на сънародниците ни, подчерта Павел Шопов.