Движение 21 не е доволно от изборния си резултат, тъй като можело и да е по-добър.

Лидерът на движението Татяна Дончева смята обаче, че конюнктурата в момента е попречила за по-добрия резултат на партията.

Според анализа в партията избирателите са заложили на сигурния ход, който ще накара Бойко Борисов да подаде оставка. Гражданите нямат нужда от посланията, които отправихме, е друг извод в партията.

Дончева е недоволна от високия резултат на Веселин Марешки, подсъдим за рекет. "Може ли нещо да бъде направено от хора, които не могат да го направят", попита лидерът на Движение 21.

Татяна Дончева изрази удовлетворението си от резултата, който коалицията й с НДСВ бележи в чужбина. По думите й движението спечелило образования вот. Коалицията увеличава резултата си и в София.

Жестока е борбата на статуквото срещу промяната, убедена е Татяна Дончева.

Тя гарантира, че резултатът й от президентския вот не я отказва от щурм на парламентарния вот. Може би трябва да продължим, за да атакуваме парламента, заяви Дончева.

Кандидатът за вицепрезидент Минчо Спасов на свой ред смята, че тези избори били първите относително честни избори от 8-9 години насам. По думите му тези избори са били загубени от Цветан Цветанов и ГЕРБ.

Нужен е драконовски контрол на прокуратурата, обясни той и поиска съдебна реформа.

От НДСВ смятат, че страната се е плъзнала по спиралата, наречена политически феодализъм. Каузите били засенчени от пагоните на тези избори. Те питат дали офицерският корпус се е политизирал или сме се милитаризирали.

От НДСВ са обезпокоени и от нарасналия популизъм.
Плашѝ хората до умопомрачение - е била стратегията на двамата кандидати, които отиват на балотаж.

Спасов и Дончева няма да дадат подкрепа за статуквото.

Движение 21 не вярва, че ще има оставка от страна на Борисов. Ако все пак подаде оставка, парламентът нямало да я приеме, е прогнозата на Татяна Дончева. Тя не вярва и че скоро ще има парламентарни избори.