Помощниците на ГЕРБ в тази кампания да се укротят малко и всички да започнем да говорим за политики, за реалните проблеми на София и да търсим решения. За това призова лидерът на БСП - София и водач на червената листа за общински съветници Калоян Паргов. Изявлението си той направи непосредствено преди да регистрира коалицията "БСП за България" за предстоящите местни избори.

Паргов изрази надежда, че предизборната кампания ще бъде позитивна. Нека софиянци сами да изберат кое от предлаганите решения на проблемите в града е най-доброто за тях, каза той.

Социалистът заяви, че малката разлика в резултатите на евроизборите между БСП и ГЕРБ дава повод за големи очаквания от страна на левицата.

АБВ подкрепя Мая Манолова за кмет на София

АБВ подкрепя Мая Манолова за кмет на София

Столицата ни не е тази, в която бихме искали да живеем

"Имаме всички шансове за успех, но трябва да ги оползотворим, при това - правилно. В тази кампания стратегията ще предопредели нейния край", посочи Паргов.

Той съобщи, че предстои среща с Мая Манолова, на която тя трябва да приеме част от политиките и приоритетите на партията и да ги заложи в своята платформа.

Според него победата на Мая Манолова над Йорданка Фандъкова ще е успех на всички софиянци, които искат промяна и друга перспектива за развитие на столицата.

Паргов подчерта, че отдавна е нямало консолидация на лявото.

"Първата стъпка беше АБВ, "Движение 21" и други леви партии да подкрепят кандидатурата на Мая Манолова. Втората ни предстои - да консолидираме обществото", обясни той. Според него това може да се случи именно с кандидатурата на Манолова. Най-важното обаче било софиянци да упражнят правото си на глас на 27 октомври.

Няма нищо местно в местните избори според Татяна Дончева
Обновена

Няма нищо местно в местните избори според Татяна Дончева

"Движение 21" се регистрира в ЦИК