Под мотото „БАСТА! За да ни чуят в Европа!" политическа партия БАСТА откри предизборната си кампания за предстоящите избори за Европейски парламент, обявиха от партията.

Стотици съмишленици се събраха на връх Шипка, за да кажат „БАСТА" на безропотното съгласие и пропуснатите възможности.

Най-важното, заради което сме тук, е да кажем „БАСТА" на снизходителното отношение на Европа към България. Европа, която говори за две скорости и причислява България към втората скорост. Казваме „БАСТА", за да променим това, в името на бъдещето на всички ни, но най-вече на нашите деца и родители", обърна се към симпатизантите на БАСТА водачът на листата Мирослав Нйденов и ги призова да гласуват с номер 12 на 25 май.

В обръщението си към присъстващите втората в листата - Секретарят на Управителния съвет на ПП БАСТА Мария Кунина подчерта, че единствената партия, която е заявила, че ще даде път на младите и го е направила наистина, е БАСТА.

Затова съм радостна, че толкова много позитивни и усмихнати хора, каквито има тук сред нас, подкрепят това рисковано, но по наше мнение правилно решение", обобщи тя.

Емил Димитров, който е последен в листата на ПП БАСТА за предстоящите избори за Европейски парламент поздрави присъстващите и даде заявка, че ветераните в партията няма да позволят младите хора, които са кандидатите на БАСТА за евродепутати, да се страхуват да тръгнат по пътя, по който поемат днес. Именно затова листата на БАСТА започва и свършва с членове от Съвета на ветераните на партията: „Заградихме тези хора от двете страни, за да не ги мачкат", категоричен беше Димитров.