Решението дойде съвсем естествено, след всичко, което се случи. Чувствам се разочарован за всички останали хора, за избирателите, не само наши, за всички останали в цялата страна, които възлагаха тази идея на ИТН - този път да се сформира правителство наистина. Голяма отговорност, която се стовари върху нас. Това коментира пред БНТ Пламен Николов, който по-рано оттегли кандидатурата си за министър-председател.

По думите му са разочаровали хората, че не са могли да осъществят идеята на тази сграда да направят единение, точно, когато е най-нужно на нашата страна. Планът за възстановяване вероятно ще бъде отложен, всичко, свързано с COVID кризата, приемането на новата бюджетна рамка, без която няма да можем да си мечтаем за увеличение на пенсиите. Разочарован съм не в личен план, разочарован съм за страната ни, допълни той.

Ива Митева не е включила гласуване на кабинет в дневния ред на НС

Ива Митева не е включила гласуване на кабинет в дневния ред на НС

Има обаче вече издаден указ

Относно оттеглянето на кандидатурата на Петър Илиев за вътрешен министър, Пламен Николов коментира, че има чудесни впечатления от него, но не може да коментира нито личния му живот, нито научните му трудове.

Следват избори до дупка, каза още Пламен Николов.

Гласуване на кабинет няма да има, потвърди и депутатът Филип Станев. Все пак не изключи и да се реализира конституционната възможност за управление, излъчено от другите мандати - втори или трети, а в крайна сметка, по думите му, новите мнозинства и групирания вече са видими.

Филип Станев обеща един интересен парламентарен ден. "Такъв може би няма да се е случвал в историята на България", обеща Станев. На въпрос обаче какво подготвят от ИТН, той отговори "Мусака."